Csabai Garabonciás Napok: Ősszel nem, de várhatóan tavasszal megrendezik

2020. szeptember 15. 16:44 | Mikóczy Erika

A koronavírus-járvány sajnos az őszi programoknak is komoly gátat szabott. A szervezők egy ideig még bíztak abban, hogy a Csabai Garabonciás Napokat szűkített programmal meg tudják tartani, de változtatni kényszerültek.

Az iskolák újraindulásakor még egy szeptember 28-tól 30-áig tartó rendezvényben gondolkodtak a szervezők. A programokat az intézményekben, a Csabagyöngye Kulturális Központban, a Szent István téren és az Élővíz-csatornán tartották volna meg. Azonban látva az egyre romló járványadatokat, a következő közleményt adták ki:

„Kedves Diákok!
Szervezőként célunk, hogy valamennyi garabonciás diák, pedagógus, szülő egészségének megőrzése mellett lehetőséget adjunk a diákoknak egy olyan Csabai Garabonciás Napokon való részvételre, amelynek az előző generációk is részesei lehettek.
A járványhelyzet alakulására való tekintettel – a város vezetőségével és az idei diákpolgármester-jelöltekkel való egyeztetés után – a szervezők úgy döntöttek, hogy a tervezett szeptemberi időpont helyett tavasszal szervezzük meg a 29. Csabai Garabonciás Napokat.
Döntésünk oka az elmúlt néhány nap fertőzöttségi adatainak alakulása, valamint az előírások időközben történt szigorítása, amely érinti a garabonciás napok meghatározó programjait. Köszönjük a megértéseteket és a támogatásotokat, addig is vigyázzunk egymásra!” 

További programok »

FEL