Dombcsúszda, játszótér és fitneszpark: folytatódik a CsabaPark fejlesztése

2020. január 9. 16:13 | Gyemendi Réka

Folyamatban van a CsabaPark fejlesztésének harmadik üteme. A projekt keretében korábban felújították a Trófea szálló épületét, valamint a fejlesztés részét képezi a több mint 3 kilométeres rekortán futópálya létesítése is, amely már használatban van.

Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője elmondta: a fent felsoroltakon kívül további fontos attrakciók kapnak helyet a CsabaPark területén a közeljövőben. Többek között tematikus játszóparkot létesítenek a Körte sori domb oldalán, ezen felül fitneszelemek is helyet kapnak a területen.  A legnagyobb látványosság azonban a dombon létesülő csúszdapark lesz, ennek építése is folyamatban van.

– Jelenleg a domb nyugati oldalán négy csúszdát helyeznek el, különböző iránytörésekkel. A műanyag csúszdák alatt fém tartószerkezet van. A négy csúszda közül kettő kicsi, ezek hossza egyenként 13 méter. A közepes csúszda 16, a nagy csúszda pedig 23 méteres. Még hátravan a lépcsők kialakítása, a rézsű rendezése és a földmunkálatok. A csúszdákat – amelyeket előreláthatólag 10 éves kortól használhatnak  gyerekek – ellátják majd árnyékolással, hogy a nyári hónapokban is élvezhető legyen – ismertette Sódar Anita, hozzátéve, hogy később, már a Modern Városok Program részeként, kialakítanak majd egy úgynevezett fánkcsúszdát is.

 

Fotó: Milyó Pál

 

Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a csúszdákon, a fitneszparkon és játszótéren kívül megújul a területen lévő tó is. Ide már kiépítettek egy szigetet, elkészült a stég és épült egy sétány a tó köré. Hangsúlyozta, hogy a már kialakított futópálya kivilágított, emellé épül ki majd két kisebb fitneszpark. Kozma János úgy fogalmazott: egy komplett szórakoztatóközpontot alakítanak ki. 

– Azért tartjuk fontosnak a beruházást, hogy a CsabaParkba látogatók aktívan tudják eltölteni az időt. A Modern Városok Programban mindez kiegészül egy, a domb tetejére épülő kilátóval. Innen indul majd egy kötélpálya a tó túloldalára, a fogadórésznél pedig egy canopy-pálya épül, továbbá lesz egy tószínpad is – fogalmazott Kozma János.

 

Galéria

 

További programok »

Itthon

FEL