Az új albumról is hoz dalokat Békéscsabára a Cloud 9+

2019. július 18. 09:11 | Varga Diána

A fiatal csapat, a rock, hip-hop és elektronikus zenét ötvöző Cloud 9+ pénteken este érkezik Békéscsabára, hogy egy kicsit szétszedje a főteret.

Ezt persze nem szó szerint értjük, ám a 2013-ban feltűnt csapat igen lendületes, több stílust ötvöző zenét játszik, amellyel nem véletlenül tűntek ki a hazai zenekarok közül. Az együttes tagjait a békéscsabai koncert előtt értük utol. 

 

– A rajongóknak már valószínűleg nem kell bemutatni a zenekart, de azok számára, akik még nem ismerik a Cloud 9+-t, hogyan lehetne összefoglalni az együttes indulását?

– 6 éve alakultunk, rengeteg stílust ötvözünk: drum'n'bass-től a hip hop-ig, lényegében elektronikus zenét játszunk élő hangszerekkel.  

 

– A csapat nagyon változatos műfajokat ötvöz, köztük rockot, a hiphopot és az elektronikus drum and basst, illetve dubstep-et. Hogyan sikerült egységet alkotni a sok műfaj között?

– Mindenki más műfajt képvisel nálunk, ezt megpróbáljuk egybegyúrni, szerintem ettől lesz különleges a Cloud 9+.
 

 

– Itthon továbbra is kevés a hasonló zenekar, milyen a fogadtatás?

– Akik nem hallották a zenekart élőben, azok mindig megszeppenek és nem értik, hogy pontosan mi is folyik a színpadon, de még nem volt olyan bulink, ahol ne táncoltattunk volna meg mindenkit.

 

– Nemrég jelent meg az új Cloud9+ lemez – mennyiben más ez, mint a korábbiak? A rajongók milyen újdonságokkal találkozhatnak?

– Az új lemezen szintén újabb stílusokhoz nyúltunk, sokkal változatosabb, zeneibb lett. Nagyon nagy a kontraszt a lassú és a zúzosabb betétek között, amit kimondottan szeretünk. Az új lemezt kizárólag pendriveon lehetett megvásárolni egy díszdobozban, ami percek alatt el is fogyott.
 
 
 

– A nyár többnyire a hatalmas bulikról szól, ez a Cloud9+ esetében is igaz? Hol találkozhatunk a csapattal? Lesz egyáltalán idő a pihenésre?

– Rengeteg fesztivál van még előttünk, úgy, hogy csaka nyár felénél tartunk. Szerintem, aki szeretne Cloud 9+-ra tombolni, az szinte minden nagyobb fesztiválon megteheti. A pihenésre egyelőre nem gondolunk, nincs is idő rá, de amint lement a fesztiválszezon, úgy pótoljuk.

 

– Az együttes hamarosan Békéscsabára érkezik, mivel készültök a viharsarki fellépésre?

– Békéscsabára is szeretnénk több számot vinni az új albumról, szerintem egy felejthetetlen estére lehet számítani.

 

– Az együttes céljai közt szerepelt korábban, hogy külföldön is szeretnének ismertté válni. Nemrég Oroszországban is jártatok, milyen volt az ottani fogadtatás? Van tervben további külföldi szereplés?

– Nagyon jó érzés volt kimenni és orosz közönségnek játszani, teljesen más impulzus ért minket, és elképesztő volt, ahogy több ezren énekeltek a számainkat. Mindenképp tervezünk több országba is eljutni, de tervben van, hogy visszamegyünk Oroszországba is.


A Cloud 9+ a Főtéri Nyár programsorozat részeként érkezik Békéscsabára. Az augusztus 30-ig tartó rendezvényről további részleteket ide kattintva találtok!


 

További programok »

FEL