Charlie: A zene lett a hobbim, a szerelmem

2023. április 1. 11:08 | Csiffáry Zsuzsanna

“Charlie 75 – Csak a zene van!” címet viselte a Csabagyöngye Kulturális Központ soron következő koncertje. Az előadóművész énekes a 75. születésnapja alkalmából turnézott az országban, ebből a legutolsó volt a békéscsabai fellépése, amely telt ház mellett zajlott.

Horváth Károly, művésznevén Charlie Liszt Ferenc-díjas énekesnek, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funk jellegzetes hangú előadóművészének koncertjére gyülekeztek az érdeklődők csütörtök este a Csabagyöngye Kulturális Központban. A zenekar a koncertturné utolsó szakaszához érkezett, amelynek apropója az előadóművész 75. születésnapja. 

A magát trombitásként emlegető zenész korábban már elmondta egy interjúban, hogy fiatalon hajszolta a népszerűséget. Imádta a zenét, és a kollégáival együtt sikeresek akartak lenni. Viszont nem mindig egyenes ez az út. 

A sikerért rendesen meg kellett dolgozniuk. Korábbi együttesük, a Decca nagy népszerűségnek örvendett, ennek ellenére nem jutottak egyről a kettőre. A filmesek nagyon szerették az énekes és az együttes zenei stílusát, ám mégis nehéz körülmények között éltek.

Az énekes elmondta, hogy sokszor megkapja, hogy milyen szerencsés, és mennyi mindent elért Magyarországon. Amire ő rendszerint csak ennyit mond: “Hát köszönöm szépen. Szívtam érte eleget!” Hozzátette, mindennek ellenére valóban szerencsésnek érzi magát, mert számára csak a zene van.

Charlie stílusa és hangjának egyedisége az igényes zene kedvelőit elkápráztatja évtizedek óta – fogalmazott a művész managere. 

– Charlie egy gyöngyszem, az a generáció, amit ő képvisel az a bizonyos nagy generáció. Ez egy elég nagy tál, ami tele van osztrigával, és mindegyikben van gyöngy, és tulajdonképpen ebből szemezgetünk. Mert Charlie mellett azért a nagy generáció többi tagját se hagyjuk ki, ott van Bródy, ott van Koncz Zsuzsa ott van Zorán, Presser, Dés, Fenyő Miklós, Kovács Kati, sorolhatnám őket – nyilatkozta Szabó Béla, a Gagmanagement – Produkciós és Reklámiroda vezetője. 

– A zenének a mondanivalója és a tartalma a lényeges, ha nincs tartalom és mondanivaló az egész üres lesz. Remélem nem haragszotok meg rám, hogy ilyet mondok, de nem különösebben készültünk a koncertre. Persze nem tiszteletlenségből, csupán arról van szó, hogy mindannyiunk kezében ott van a zene. Mi ezzel kelünk, fekszünk, csak magunkat adjuk a színpadon. És nagyon boldog vagyok, hogy művelhetjük a szakmánkat, azért meg különösen hálás vagyok, hogy a közönség szeret bennünket – fogalmazott Charlie. 

 

Mint azt korábban többször kifejtette: nem akar a zenéjéről beszélni, mert nem szükséges erről beszélni! Akinek tetszik, tetszik, akinek nem, nem. . 

Charlie koncertjének címe: Csak a zene van. Megkérdeztük, hogy mit jelent számára mindez, az, hogy a színpadon állhat és rendszeresen találkozhat a közönséggel. 

– Hobbista vagyok ez ügyben. Ez lett a hobbim, a szerelmem. És aki hobbista, az annyit jelent, hogy imádja azt amit csinál. Úgyhogy nekem ennyit jelent. Nagyon jó, amikor együtt vagyunk és együtt zenélünk. Ez mindennél többet ér – tette hozzá a Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész. 

Az interjú után, amikor elköszönt stábunktól, még csak annyit mondott: “köszönöm, hogy jöttetek, vigyázzatok magatokra”.

További programok »

Kultúra

Japán dallamok és öltözetek bemutatójával ért véget a Japán Napok

Nagy népszerűségnek örvendett a Békés Megyei Könyvtárba megszervezett Japán Napok utolsó napja. A délután folyamán az érdeklődők előadást hallhattak a japán kertkultúráról, a gésák életéről, majd megismerkedhettek hagyományos japán dallamokkal és hangszerekkel, valamint az ősi öltözetek egyikével is.
12:00
FEL