Célba érő szeretet – a napokban megérkeznek a Karácsonyi Angyalok csomagjai

2023. december 23. 10:22 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Csak nem egy évtizede kaptak szárnyra a Karácsonyi Angyalok, azóta a Bonnyai Sándor által életre hívott adománygyűjtő akció évente több száz rászoruló gyermeknek és családnak segít a karácsonyi időszakban. 24 település 37 gyűjtőpontján gyűltek össze az idei ajándékok.

– A segítségnyújtás nagyon sokrétű és sokszínű, és a Karácsonyi Angyalok is nagyon sokrétűek és sokszínűek – fogalmazott a gyűjtés szervezője a szeretetcsomagok összekészítésének napján, december közepén. A Körösök Völgye Natúrpark konferenciatermében megtartott eseményre idén is nagyon sokan érkeztek minden korosztályban. Az összegyűlteket Soós Emőke bábszínész egy dallal és egy népmesével szórakoztatta.

A köszöntést követően Bonnyai Sándor ismertette, hogy hogyan kell összeállítani egy-egy családi-, gyermek- vagy kamasz szeretet-csomagot, majd el is kezdődött a munka.

Így úgy érzem, hogy a segítségem Sanyinak és a közösségnek köszönhetően az célba ér. Úgy gondolom, hogy nnek a programnak az üzenete rengeteg embert el ér – mondta elaz egyik önkéntes, Lenkefi Luca.

A Széchenyi ligetben az önkéntesek fél óra alatt összeállították a 300 családi csomagot, amelyekbe 7 ezer forint értékben kerültek tartós élelmiszerek, szaloncukrok, tisztító- és tisztálkodó szerek. Ezt követően összesen 360 fiatal ajándékcsomagot készített el az adományokból. Ezekre karácsonyi üzeneteket is írtak azok, sőt volt amelyikbe egy-egy adományozó óvodás vagy kisiskolás rajza is bekerült.

 

Galéria

 

– Eljött a nap amikor az egész országból összegyűjtött adományokat kipakoltuk, és vártam a karácsonyi angyalokat, hogy ezeket közösen csomagoljuk be. Igazából itt állva azt látom, hogy nem valami lezárult, hanem valami most kezdődik el. Hiszen ezekkel még karácsonyi előtt útra kelünk, hogy kiosszuk a békési tanyavilágban, gyermekotthonokban, a családok átmeneti otthonában és más rászoruló családok között ezeket a csomagokat – emelte ki Bonnyai Sándor. Az adományokat elsősorban Békés vármegyei rászoruló családok és gyerekek kapták és kapják meg a napokban, de például csütörtökön a nagyszalontai gyermekotthonba is érkeztek csomagok. Bonnyai Sándor úgy fogalmazott: olyan ez, mintha minden karácsonyi angyal egy kicsit részévé válna egy megajándékozott család vagy gyermek karácsonyának.

 

Galéria

További programok »

FEL