Büszkék vagyunk rátok – a főtéren köszöntötték a bajnokcsapatot

Szombaton este a megyeszékhely főterén, a városháza előtt köszöntötték az ötödik bajnoki címét szerző Linamar-BRSE női röplabdacsapatát. A Szent István téren a szurkolók együtt ünnepelhettek a lányokkal, és a szakmai stáb tagjaival.

Egyenként szólították a színpadra az aranyérmes csapat játékosait, akik abban talán mind megegyeztek, hogy mindig leküzdötték a szezon alatt jelentkező nehézségeket, a csapategységnek, és a szenzációs szurkolótábornak köszönhető az újabb bajnoki cím.

A montenegrói válogatott Ksenija Ivanovic elmondta, jól érzi magát Békéscsabán, remek a szurkolótábor, az egész éves biztatást ráadásként magyarul köszönte meg.

A fiatal Glemboczki Zóra felidézte az alapszakaszbeli, nyíregyházi bajnoki mérkőzést – amikor Ivanovic és Szpin is megsérült – ami után igazi csapategység alakult ki és ez hozta meg a sikert.

Bodnár Dorottya egy öltözői titkot is elárult: a döntő második elvesztett idegenbeli mérkőzése után a center tartott motivációs beszédet, amiben azt kérte a lányoktól, hogy pitbullként küzdjenek a pályán.

A saját nevelésű Molcsányi Rita kiemelte, hogy ugyan a nyáron jelentősen átalakult a csapat, de a klubvezetés mindig olyan játékosokat igazol, akik amellett, hogy kiváló játékosok, emberileg is gyorsan beépülnek a csapatba.

A csapatkapitány Dobi Edina, aki korábban több külföldi bajnokságban is megfordult már arról beszélt, hogy egyedülálló Európában, ami Békéscsabán folyik, ahol a vezetés, a csapat, és a szurkolók egymásra találva küzdenek a győzelmekért. 

Ezt követően Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere átadta a pénteki nyíregyházi mérkőzés legjobbjának (MVP) járó díjat Glemboczki Zórának. A folytatásban a szakmai stáb és a klub vezetői is feljöttek a színpadra, Kormos Mihály vezetőedző, szakmai igazgató, Leiszt Máté másodedző, Antonio Ferrari statisztikus, és Baran Ádám elnök is nagy tapsot kapott.

Kormos Mihály azt hangsúlyozta, hogy nagy munkát végeztek a lányok, és a csapategység volt a kulcs a végső sikerhez. Baran Ádám arról beszélt, hogy már most azon dolgoznak, hogy jövőre a hatodik bajnoki címet is megszerezzék, folynak a tárgyalások a jövő évi keret kialakítását illetően.

Ezt követően Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a csapatot és külön köszönetet mondott a szurkolóknak, akik itthon és idegenben is mindig hatalmas támogatást nyújtanak a lányoknak, átsegítve őket a nehéz pillanatokon. A városvezető pedig nem is zárhatta másként köszöntőjét: Hajrá BRSE, hajrá Békéscsaba!

Kiss Tibor és Szarvas Péter virágot adott át a bajnokcsapat tagjainak, majd a rendezvény végén a résztvevők elénekelték a Himnuszt.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,