Röplabda: Bravúros csabai bronzérem a junioroknál

2019. április 23. 19:23 | behir

Három napon keresztül Kaposvár adott otthont az U21-es nemzeti röplabda bajnokság hatos döntőjének. Az időpont miatt nem minden döntőbe jutott csapat tudott a legjobb felállásában játszani, hiszen több egyesület is nélkülözte a felnőtt keretének játékosait, kivéve a végső győztes UTE együttesét, amely teljes csapattal küzdött a fináléban.

A BRSE együttese a korosztálynál három-négy évvel fiatalabb csapattal szerepelt, a hiányzók névsora nagyon hosszú volt, hiszen Glemboczki Zóra a felnőtt kerettel készült, míg Szedmák Réka, Veres Cintia, Kertész Petra és Juhász Réka pedig sérülés miatt nem lehetett a társaival. Sebestyén Flóra is sérüléssel küzdött, így ő például a junior döntő második napján egyáltalán nem lépett pályára - írja beszámolójában a BRSE hivatalos oldala.

Nem voltak tehát jók az előjelek, viszont egy dolog biztos volt, ismerve a csabai lányokat, nem feltett kézzel lépnek pályára ezen a három napon.

A BRSE a Fatum Nyíregyháza és a Budaörsi DSE csapataival került egy csoportba. A csabaiak az első mérkőzésen kiegyensúlyozott, magabiztos játékkal fektették két vállra a Fatum Nyíregyháza gárdáját, majd a csütörtöki nap utolsó találkozóján a Budaörs ellen egy több, mint 2 óra 20 perces csatában, döntő szettben szenvedtek vereséget.

A csoport második helye azt jelentette, hogy játszani kellett a legjobb négy közé kerülésért. A második nap reggelén, az örök rivális Vasas Óbuda várt a viharsarki együttes. A fővárosi piros-kékek ellen végig koncentrált és bátor játékkal tudott a csapat előállni, így következhetett a délutáni mérkőzésen az elődöntő. A Gödöllői RC idősebb és egységesebb csapatként várhatott erre az összecsapásra, így a békéscsabai lányoknak nem volt veszíteni valójuk. Ennek megfelelően kezdték a találkozót is Nagy Attila tanítványai és nyerték egy szoros végjáték után az első szettet. A folytatásban azonban kijött a gödöllőiek hosszabb kispadja és nagyobb rutinja, illetőleg a csapat kezdte megérezni tapasztaltabb játékosai hiányát. A viharsarkiak a második és a harmadik szett elvesztése után a negyedikben megpróbálták megragadni az utolsó szalmaszálat, de a szoros végjátékban ezúttal a gödöllőiek jutottak a győzelem kapujába, melyen aztán belépve megérdemelten meneteltek a döntőbe.

Így maradt a bronzmérkőzés, ahol a másik ágról az UTE-Budaörs meccs vesztese várt Nagy Attila együttesére. Az ellenfél a csoportból már jól ismert Budaörs lett. A harmadik nap délelőttjén már mindenkit nagyon fűtött a bizonyítási vágy, látszott a csapaton, hogy együtt dobban a csabai szív, nem fogják feladni a lányok, nem hajolnak meg azelőtt, hogy kevesebben vannak és azelőtt sem, hogy az ellenfél jóval idősebb játékosokból állt. Küzdelmes, hajtós és végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült visszavágni a csoportban elszenvedett vereségért, így a BRSE fiataljai a szezon első országos döntőjén egy gyönyörű bronzéremmel gazdagodtak.

A döntő All-star válogatottjába Boskó Ágnes és Tatár Gréta is bekerült, míg a csapat különdíját Araczki Gyöngyvér kapta.

 

Eredmények:

 

Csoportmérkőzések;
Linamar BRSE - Fatum Nyíregyháza 3:0 (12, 20, 18)
Linamar BRSE - Budaörsi DSE 2:3 (-12, 23, 25, -23, -15)

Középdöntő:
Linamar BRSE - Vasas Óbuda 3:0 (21, 18, 16)

Elődöntő:
Linamar BRSE - Penta Gödöllői RC 1:3 (23, -12, -18, -20)

Bronzmérkőzés:
Linamar BRSE - Budaörsi DSE 3:1 (23, -12, 19, 22)

 

Linamar BRSE: Boskó Ágnes, Feld Bettina, Sebestyén Flóra, Tatár Gréta, Fábián Kata, Gellén Viktória, Araczki Gyöngyvér, Szűcs Gréta, Boskó Ágnes, Rády Boglárka. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: Több mint 25 éve kezdtem edzősködni. Sok sikert, bajnoki címet, érmeket szereztem csapataimmal. Ez a bronzérem nekem egy arannyal ér fel, az itt kapott élmények felkerülnek a legmagasabb polcra, a legnagyobb sikerek mellé. Köszönöm Kormos Mihály, Leiszt Máté, Paul Bogdan és Karolj Ferenc munkáját is, hiszen ebben a sikerben nekik is nagy szerepük van.

 

További programok »

FEL