Brüsszelben is tudják, amit Békésben mindenki: jó ízű termék a Gyulai

2020. július 14. 15:06 | Sipos Gábor

Újabb nemzetközi elismerést nyert el a Gyulahús Kft. A cég adalékmentes szárazkolbásza aranycsillagos minősítést kapott a brüsszeli Nemzetközi Íz és Minőség Intézettől. A "Nagyon jó ízű termék" minősítés különlegesen kiemelkedőnek számít a nemzetközi zsűritől.

A cég 2013-as indulása óta 6. alkalommal nyer díjat a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet megmérettetésén. Ebben az évben 1510 terméket tüntetett ki a 200, elismert chefből és sommelierből álló zsűri. A szakemberek vakteszten minősítik a termékeket.

– Ez a nemzetközi tanúsítvány garancia arra, hogy kitűnő minőségű élelmiszerről van szó, amely az alapanyagokat is tekintve megbízható. Úgy gondolom, hogy az elismerés a belföldi piacon is nagy értékkel bír, hiszen a magyar fogyasztók is szeretik, ha van visszajelzés nemzetközi szintről azzal kapcsolatban, hogy az exportpiacon nagyra értékelik a terméket – hangsúlyozta Gyula polgármestere, Görgényi Ernő. A város első embere kiemelte, hogy napjainkban a legfontosabb, hogy reagál a cég a fogyasztói és az egészségtudatos táplálkozás által táplált igényekre.

 

 

A gyulai üzemben évente mintegy 5000 tonna kolbászt gyártanak, ez naponta körülbelül 100 mázsa füstölni való legyártását jelenti. A most díjnyertes, adalékmentes kolbász is szigorú egészségügyi és higiéniai eljárások mellett készül. Daka Zsolt ügyvezető elmondta, hogy a cég a minőséget jelölő Very Good Taste logót három éven keresztül használhatja a termékcsomagoláson és ez a hozzáadott érték megkönnyítheti az export kereskedelmet.

– Az a tapasztalatunk, hogy a külföldi vevők, tárgyaló partnerek ismerik ezt az elismerést és ennek megfelelően értékelik a termékeket; nagyobb hajlandóságot mutatnak a termék polcokra való bevezetésére, ha ilyen díjjal rendelkezik a termék – mondta Daka Zsolt. A Gyulahús Kft. minden évben pozitív mérleggel folytatja működését – tette hozzá az ügyvezető. Az üzem a világ és a magyar húsipar munkáját is megnehezítő afrikai sertéspestis ellenére talpon maradt és igyekszik követni a piac változásait is.

További programok »

Itthon

Mlinár Pali 70!

Nagyon suta lenne ez a cikk, ha a "Mlinár Pál néptánc oktató 70 esztendős!" címet kapná. Ugyanis a művészek, a sportolók keresztnevét legtöbbször becézett formában használjuk. Ezáltal közelebb állnak hozzánk, kvázi családtagként örülünk a sikereiknek. A kerek születésnap alkalmából alaposan kikérdeztük!
19:29
FEL