Bronzérmesek a csabai fiatalok

2023. június 4. 16:55 | Vári Bianka

Három napon keresztül a Békéscsabai Röplabda Akadémia adott otthont a Szalayné Sebők Éva U17-es Országos Bajnokság döntőjének. A BRSE csapata a harmadik helyen végzett, miután a bronzmérkőzésen 3:0-ra legyőzte a Nyíregyházát.

Szombaton a keresztjátékkal és az elődöntőkkel folytatódott a Szalayné Sebők Éva U17 Országos Bajnokság hatos döntője a Békéscsabai Röplabda Akadémián. Előbbi során a Vasas egy maratoni, ötszettes mérkőzésen legyőzte az UTE-t, így a BRSE a piros-kék együttessel csapott össze a fináléért.

A kiélezett küzdelem itt sem maradt el, végül az idegek harcát a fővárosiak bírták jobban, akik így bejutottak a fináléba, míg Csányi Roland tanítványai a bronzéremért szállhattak harcba vasárnap a Nyíregyháza ellen. A csabai csapat 25-16-ra nyerte az első szettet, majd a második etapban a nyíregyháziak irányítottak. Hamar felzárkózott azonban a fehér mezes hazai csapat, és kiélezett játékkal 28-26-ra a második szettet is megnyerte. Az utolsó játszmát végig a csabaiak irányították, a különbség 16 pont is volt, végül a BRSE 25-11-re nyerte a szettet, és 3:0-ra a viadalt.

– Érződött a tegnapi vereség a lányokon, de örülök, hogy ezen túl tudtunk lendülni, és meglett a bronzérem. A siker annak köszönhető, hogy el tudtuk engedni a tegnapot, és stabilan összezártunk – összegzett Fekete Ramóna feladó.

Csányi Roland edző elmondta, hogy tudták a lányok, mire képesek ebben a bajnokságban, ezt pedig a pályán is érvényesíteni tudták.

– Itt most a helyzethez mérten nagyon elégedettek vagyunk a bronzéremmel. Nem ide vártuk magunkat, ezt ki kell mondani. A pozitívumokat ki tudtuk venni a tegnapi mérkőzésből, mert volt benne, a negatívumokat meg a jövő hétre hagyjuk, amikor egy kis pihenő után visszatérünk – mondta az edző.

A Nyíregyháza vezetőedzője szerint a mérkőzés a második etapban dőlt el.

– Nagyon sajnálom a mai mérkőzést, hogy nem tudtuk egy kicsit hosszabbá tenni. Én úgy gondolom, hogy a második szett volt a döntő. Végig vezettünk, és mégsem tudtuk befejezni. Nem tettünk hozzá annyi pluszt, amennyi szükség lett volna a mai csabai lányok ellen – summázta Erdősné Balogh Erika, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője.

Az aranyérmet a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia szerezte meg, miután a fináléban 3-0-ra legyőzte Vasas csapatát.

További programok »

Sport

FEL