Bronzérmes az RSE junior csapata

2016. május 25. 11:37 | Fekete Kata

A Békéscsabai RSE junior csapata az országos finálé egyik esélyeseként érkezett a Kecskemétre, hiszen az alapszakaszt a viharsarki lányok nyerték. Az első nap a hat gárdát két csoportba sorsolták, ahol a nehezebbik hármast remekül hozták a csabaiak. Először a TEVA Gödöllő kapitulált 3-0-ra. A folytatásban a Vasas következett. Az első két szettben nagyon izgalmas játékot láthattak a nézők. Remekül kezdett a BRSE, a piros-kékek egyenlítettek, ekkor azonban másik sebességre kapcsoltak a kék-fehérek, és két gyönyörű játszmában behúzták a győzelmet és a csoportelsőséget. A Gödöllő nagy meglepetésre hasonlóan legyőzte a Vasast.

Az elsők egyeneságon bejutottak az elődöntőbe, míg a második helyezettek keresztbe játszottak a négybe jutásért. Vasas a hazai Kecskemétet verte, míg a Gödöllő a Nyíregyházát. Így ismét jöhetett a Vasas – Békéscsaba, immár az elődöntőben, az országos finálé egyik legizgalmasabb mérkőzésén. Kornissék szereztek vezetést, a fővárosiak fordítottak, de Szpin vezérletével ismét egyenlő volt az állás. Jöhetett a mindent eldöntő szett. Nagyon meglépett a Vasas, a BRSE fokozatosan csökkentette a hátrányt, és 14-nél utolérte ellenfelét. Egyik gárda sem mert nagy kockázatot vállalni, de a Vasas volt határozottabb a végjátékban és két hosszú labdamenetet megnyert, amivel 16-14-re a játszmát és a mérkőzést is. A Békéscsaba ezzel a vereséggel vasárnap a bronzért játszatott, újra a Gödöllővel. A Pest megyeiek is óriásit csatáztak az MTK-val, négy meccslabdájuk volt, de nem tudták megoldani egyiket sem, így lemaradtak a döntőről.

Vasárnap azonban a bronzérem már a csabaiak nyakába került. Remek játékkal fektették két vállra újra Gödöllőt. A második szettben még nagyon odatette magát a TEVA, de a folytatásban újra robbantott a BRSE, és esélyt nem hagyva ellenfelének szerezte meg a megérdemelt érmet.

MTK nyerte meg a finálét, története során először léphetett fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az országos döntő álomcsapatába Szpin Renáta is bekerült, mint a legjobb védekező.

A Békéscsabai RSE egyik legmeghatározóbb aranygenerációja öregedett ki a junior korosztályból ezzel a versennyel, akik rengeteg szép eredményt értek el az elmúlt nyolc évben, hiszen szinte minden kategóriában nyertek aranyat! Ez köszönhető Korniss Ildikó, Szpin Renáta, Kovács-Fiskus Fanni, Nagy Viktória, Kanizsai Dorottya, Bagyinka Fanni munkájának.

 

Csoportmérkőzések:

Békéscsabai RSE – TEVA Gödöllő 3-0 (15, 15, 17)

Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 3-1 (20, -22, 15, 13)

Elődöntő:

Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 2-3 (19, -23, -22, 23, -14)

3. helyért:

Békéscsabai RSE – TEVA Gödöllő 3-1 (17, -22, 15, 16)

Végeredmény:

1.MTK – Budapest, 2. Vasas Óbuda, 3. Békéscsabai RSE, 4. TEVA Gödöllő, 5. Nyíregyháza, 6. Pincelakat Röpke SE (Kecskemét)

Forrás: BRSE.hu

További programok »

FEL