Röplabda: Magyar siker a spanyolok elleni felkészülési mérkőzésen

2022. augusztus 7. 12:10 | behir.hu

A BRSE friss igazolása, Pintér Andrea tizenkét, a feladó Bagyinka Fanni öt ponttal járult hozzá a győzelemhez.

Spanyolország – Magyarország 1:4 (-18, -18, -20, -18, 12)
Noia, Spanyolország, 400 néző.
Spanyolország: Aranda 3, Schlegel 10, Jiménez 3, De Paula 15, Bravo 4, Varela 12. Csere: Llabrés, Pizá (libero), Priante 1, Mavrommatis 9, Llorrens, Calabuig 1, López 4, Rodríguez. Szövetségi kapitány: Saurín Pascual.
Magyarország: Pintér 12, Berkó 2, Szakmáry 11, Papp 6, Németh 19, Kiss 8. Csere: Tóth, Juhár (libero), Bagyinka 5, Török 7, Szedmák 6, Gyimes 5, Petőváry 4. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.

A nem hivatalos edzőmérkőzés előtt a kapitányok előzetesen legalább öt lejátszott szettben egyeztek meg - írja a hazai szövetség beszámolója. Nagy érdeklődés, teltház övezte Noiában a találkozót, amelyen kiegyenlített küzdelem folyt. A mieinknél Németh és Kiss ponterős játéka volt dicsérhető. 19:17-nél, kétpontos magyar előnynél hiába kértek időt a spanyolok, a szintén jól teljesítő Pintér blokkjával már hárommal vezettek Andi Vollmer tanítványai, akik magabiztosan voltak a végjátékban is, s Németh Anett pontjával lezárták a játszmát.

Szakmáry volt a húzóember a második felvonásban, amelyben sokáig tapadt a spanyol együttes a magyarra, ám Németh ászát követően 15:12-nél három ponttal megléptek a mieink, sőt a folytatásban már hat egység is volt közte, s hiába a spanyol cserék, a különbség Kiss Gréta blokkját követően tovább nőtt, végül a szett legjobbja, Szakmáry ászával zárult a játékrész, 18:25, 0-2!

A harmadik szettre Berkó Lilit Bagyinka Fanni, Kiss Grétát Török Kata váltotta, de több helyen változtattak a vendéglátók is. Németh Anett pontjaival már a szett első felében sikerült komolyabb előnyt kialakítani. Ám hiába vezetett már öt ponttal is a magyar csapat, a spanyolok felzárkóztak, Vollmer időt is kért (15:16), s az edzői intelmek hatottak, a végjátékra fordulva már ismét megnyugtató volt a mieink előnye, akik végül 25:20-ra hozták a játszmát, ezzel pedig 3:0-ra a meccset is.

Ami pedig a „ráadást” illeti: több helyen is változtatott Vollmer, érkezett Juhár, Szedmák, Gyimes és Petőváry is. A játszmát ezúttal is Magyarország kezdte jobban, de hamar fordítottak a spanyolok, 8:7. Szedmák Réka támadásaival visszavette azonban az előnyt az együttes, és bár a végjáték előtt egyszer még két pontra zárkóztak a házigazdák, végül Gyimes nyitássorozatával magabiztosan nyerte ezt a szettet is.

A záró, tizenöt pontig tartó ötödik játszma elején Török pontjai jelentették a különbséget, ám a spanyolok jó sáncmunkával egyenlíteni tudtak, Vollmer szövetségi kapitány pedig időt kért (11:11). Az utolsó, rövidített szettet ugyan végül behúzták a spanyolok, ám a csapatot így is csak dicséret illeti, hiszen remek játékkal, magabiztosan nyerte meg a mérkőzést!

 

További programok »

FEL