Bővül a Sarkadi Járási Hivatal

2019. május 20. 17:39 | Szendi Rita

A százezredik ügyfelet köszöntötték a Sarkadi Járási Hivatalban hétfőn délelőtt. Takács Árpád kormánymegbízott, Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, valamint Mokán István, Sarkad polgármestere a 13 éves Kóra Kornélt köszöntötte, aki személyi igazolványt készíttetett a kormányablakban.

 

 

A köszöntés után a kormánymegbízott bejelentette, hogy mintegy hatszáz millió forintból bővítik a járási hivatal épületét. Mint mondta: szükség van a fejlesztésre, ugyanis havonta 2000-2500 térségben élő érkezik a hivatalba valamilyen ügyintézés miatt, sokan határról túlról is. Az 1350 négyzetméteres új épületrészt összekötik a már meglévő létesítménnyel – fogalmazott Takács Árpád. Mint mondta, így a hivatal osztályai egy helyre kerülnek, ezzel megkönnyítve a lakosok ügyintézését.

A Sarkadi Járási Hivatalban közel ötven főt foglalkoztatnak – emlékeztetett a település polgármestere. Mokán István hangsúlyozta, hogy a beruházással még több munkahelyet létesítenek. A térségben nagy szerepe van a hivatalnak, hiszen néhány éve még Gyulára kellett utazni azért, hogy a lakosok ott intézzék ügyeiket. Erre ma már nincs szükség, ugyanis minden ügytípus megtalálható Sarkadon – tette hozzá a városvezető.

Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ide érkező ügyfelek nagyon elégedettek a szolgáltatással. A bővítéssel kapcsolatban kiemelte: jó döntés volt, hogy egy épületben kapjon helyet a hivatal valamennyi osztálya.

További programok »

FEL