Borzasztó rajt a liláktól

2016. július 31. 17:56 | behir.hu

Albertirsán a Cegléd ellen nyitotta az NB II 2016/17-es szezonját a Békéscsaba 1912 Előre együttese. A lila-fehérek nem kezdtek rosszul, az újonc azonban elhitte, hogy nyerhet, kihasználta a helyzeteit és 3-0-ás győzelmet aratott.

Az első félidőben nagyobb részében a Békéscsaba játszott fölényben, többet is birtokolta a labdát – ám az adódott lehetőségeket nem sikerült gólra váltani. Az 5. percben Nagy István labdája a kapufán csattant, de a félidő közepén is sikerült nyomás alá helyezni a ceglédi kaput. A játékrész második felében a hazaiaknak is voltak helyzeteik, majd a 40. minutumban Albert Ádám találatával megszerezte a vezetést a Cegléd (1-0).

A második félidő sem kezdődött a legjobban a lila-fehérek számára: az 51. percben egy szöglet után Albert István fejelt a csabai kapuba (2-0). Ezután nem várt sokat a Csaba, gyors cserék után érkezett Ihrig-Farkas és Takács, majd később Urbin. Az eredmény azonban nem változott, Szalaitól egy lesgól jött a 74. percben, nyolc perccel később pedig Urbin került ziccerbe, de a kapusba lőtt. A csabaiak a második félidőben is csak helyzetekig jutottak, gólt azonban megint az újonc szerzett: a ráadásban Albert Ádám adta meg a kegyelemdöfést (3-0).

A lila-fehérek egy hét múlva hazai pályán a Balmazújváros ellen javíthatnak.

FEL