Borjútetemet rejtett el önkormányzati lucernaföldön egy férfi Eleken

2022. június 2. 07:32 | behir

Elhullott bikaborjúja tetemét vitte ki a lucernaföldre egy férfi Eleken. Nem gondolta, hogy ebből baj lehet, hogy ezzel bűncselekményt követ el. A rendőrség eljárást indított ellene és az ügyének iratait átadta az ügyészségnek.

Elek közterület-felügyelője jelentette be még február 21-én a rendőrségen, hogy a város határában, egy önkormányzati lucernaföld szélén egy állati tetemet talált, amit trágyával takartak le. Kiderült, hogy az elhullott bikaborjút egy helyi férfi vitte oda - minderről a rendőrség honlapja adott hírt.  Hozzáteszik, nem akarta a saját udvarán elhantolni, ezért lovaskocsira tette. Trágyát is pakolt fel mellé, hogy majd azzal letakarja.

Kihallgatásán azt állította: nem tudta, hogy kinek a földjére teszi le és azt sem gondolta, hogy ezzel bűncselekményt követ el.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy veszélyes hulladékot helyezett el az önkormányzati területen. A gyulai kapitányság az eleki férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésével gyanúsítja. Az ügy rendőrségi vizsgálata nemrégiben befejeződött, az iratokat a rendőrség május 31-én küldte meg az ügyészségnek.

További programok »

FEL