Árokba boruló és fának csapódó autók – Ez történt a vármegye útjain a hétvégén

2023. október 16. 13:00 | behir.hu

Súlyos sérültjei is vannak a hétvégi baleseteknek.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei 2023. október 13-án 9 óra 20 perc körül a 47-es számú főúton, Orosháza külterületén egy személygépkocsit és annak vezetőjét ellenőrizték. A férfi annak ellenére ült volán mögé, hogy a Debreceni Járásbíróság 2025. májusáig eltiltotta a járművezetéstől. A férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Összeütközött két személyautó 2023. október 13-án 8 óra körül Békéscsabán, a Cuczor utca és a Lenkey utca kereszteződésében. A balesetben ketten könnyebben megsérültek.

Két ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök 2023. október 14-én. Egyiküket Békésen, a másik férfit pedig Szeghalmon ellenőrizték. Mindketten személygépkocsit vezettek, amikor megállították őket és a helyszíni alkoholmérés eredménye pozitív lett náluk. Az egyik férfi ráadásul a vezetéstől is el volt tiltva, így ezért sem ülhetett volna volán mögé. A rendőrök mindkét férfi esetében büntetőeljárást indítottak.

Békéscsaba külterületén 2023. október 15-én 16 óra 30 perc körül egy személygépkocsi vezetője nem tartott megfelelő követési távolságot és hátulról nekiütközött egy kisbusznak. A balesetben az autó vezetője súlyos sérülést szenvedett. Mezőkovácsháza külterületén 20 óra előtt néhány perccel egy személygépkocsi lesodródott az útról, fának ütközött majd felborult. A mentők a jármű vezetőjét súlyos életveszélyes, míg három utasát súlyos sérüléssel vitték kórházba. Mezőgyán külterületén 22 óra 45 perc körül egy személyautó letért az útról majd árokba borult. A balesetben a jármű vezetője és utasa is nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2023. október 15-én 16 óra 30 perc körül Békéscsabán, a Bartók Béla úton. Egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfinál jelzett pozitív értéket az alkoholszonda. A motorost a rendőrjárőrök előállították a Békési Rendőrkapitányságra. További két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját, ezért büntetőfeljelentést tettek ellene. Emellett a rendőrség a 32 éves békéscsabai férfit szabálysértési őrizetbe vette, mert nincs jogosítványa.

További programok »

FEL