Borbolya és Kikinda meséi a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban

2023. március 24. 16:24 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház pénteken tartotta meg a Borbolya és Kikinda meséi című bábelőadás főpróbáját. A boldogság megszerzéséről szóló, számos fordulatot magában hordozó történetet március 25-én, szombaton láthatja először a közönség.

A bábszínház főként óvodásoknak és alsós általános iskolásoknak ajánlja Csortán Zsóka meséjét, amelyben az érzések kerülnek a középpontba. 

Borbolya karakterét Csortán Zsóka alakítja, akinek mesebeli alteregója különböző könnycseppeket gyűjt, ezáltal boldogságot, lelki megkönnyebbülést hagy a síróknak. 

Fotó: Behir.hu/Balog Zsolt

– Ezeket a rövid történeteket több éve írom. Most előkerültek a fiókból, és szerettem volna belőlük egy előadást, ami sikerült. Természetesen a játéktársam, Czumbil Emőke karakterével egészítettem ki a mesét. Így mondhatom, hogy igazából ez a történet Csortán Zsókáról és Czumbil Emőkéről, mint boszorkányokról szól – fogalmazott.  

Borbolya és Kikinda, két különleges boszorkány, akik egy éjjel becsapódnak egy bajban lévő vadcseresznyefa ágaiba, amelyet egy elátkozott. csak rombolni képes szörny pusztít folyamatosan. Borbolya és Kikinda közös útja innen indul. Útközben imával szólítják meg az anyatermészetet, az pedig útmutatást ad a két boszorkánynak. Ezentúl a két főszereplő kitűzött célja a vadcseresznyefa megmentése és Bubu személyiségének formálása.  

Czumbil Emőkével a közönség Kikinda szerepében találkozhat, aki egy vidám, karakteres és energikus figura. 

– A színháznak kiemelt feladata, hogy tükröt tartson a társadalom tagjainak. De ez fárasztó lehet, nemcsak a színésznek, hanem a nézőknek is. Nincs mindig erre szüksége annak a nézőnek, aki beül egy darabot megnézni. Szerintem az is a feladatunk, hogy bemutassuk: ez a világ csodaszép és nagy mázlink van, hogy itt élhetünk – nyomatékosította Czumbil Emőke. 

A zenét Lovas Gábor szerezte, a színpadképet pedig Lenkefi Deák Réka tervezte. A bábok a Békéscsabai Napsugár Bábszínház műhelyében készültek. A mesét március 25-én, szombaton láthatja először a nagyérdemű.

Fotó:Behir.hu/Balog Zsolt

További programok »

Kultúra

Kamarakiállítás Gyóni Géza munkásságáról

A Munkácsy Mihály Múzeum legújabb időszaki kiállítása a Békéscsabához szorosan kötődő Gyóni Géza munkásságát a költő személyes tárgyai mellett korabeli dokumentumok és fényképritkaságok segítségével mutatja be a látogatóközönségnek. 
2024. május 29. 17:08
FEL