Bora távozik, Szatmári és Uram újra lilában

2024. június 24. 18:37 | Kovács Dávid

Bora György négy szezon után elhagyja a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatát – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán, hétfőn. Az egyesület ezzel párhuzamosan megerősítette a korábban megjelent hírt, mely szerint a korábban két szezont a liláknál töltő Szatmári István ismét a viharsarki csapatban játszik majd. A Vasas pedig közölte, hogy Uram János a következő szezont a csabai gárdánál tölti kölcsönben.

Bora György négy szezon és 143 lila-fehér mezben lejátszott mérkőzéssel a háta mögött úgy döntött, hogy máshol folytatja pályafutását. A középhátvéd már nem kívánta meghosszabbítani szerződését, a továbbiakban pályafutását máshol képzeli el. Bora 2020 óta segítette az Előrét és jó ideig csapatkapitányként is funkcionált. A védelem tengelyében szerepet vállaló 192 centiméter magas, 28 éves labdarúgó tapasztalatát és munkabírását mindig elismerte a szakmai stáb.

– Négy szezon után távozom, mert szerettem volna új impulzust. Úgy érzem, hogy a kiesésért személy szerint én is felelős voltam, így viszont, hogy egyből sikerült a visszajutás és tudtam ebben segíteni csapatnak, talán nullára visszahoztam a renomémat és tiszta lappal tudom máshol folytatni. Összességében büszke vagyok, hogy mindegyik edzőnél folyamatosan tudtam játszani, voltak nagyon jó hangulatú meccsek – gondolok például a Szeged elleni derbikre -, de olyanok is, amelyek nem sikerültek túl jól, viszont bravúros győzelmeket is sikerült átélnem, ezekre mindig szívesen emlékezem majd és sosem feledem. Köszönöm szépen elsősorban Barkász Sándor – többségi tulajdonosnak, aki folyamatosan támogatja és működteti a klubot, Csató Sándor – vezetőedzőnek, aki bizalmat és játéklehetőséget adott, de ugyanígy a többi edzőnek is, külön köszönet a klubvezetésnek – Ilyés Tamásnak és Igricz Misinek, akik abszolút korrektek voltak velem, valamint játékostársaimnak is, hiszen igen jó kollektíva alakult ki az utóbbi szezonban! Nem utolsósorban hálás vagyok a békéscsabai közönségnek, akik évről-évre, mérkőzésről-mérkőzésre kitartottak a csapat ellen. Úgy vélem, hogy egy ilyen vidéki fellegvár, mint a Békéscsaba remélhetőleg sokkal több néző előtt tud majd mérkőzéseket rendezni a jövőben és bízom benne, hogy a csapat mihamarabb visszakerül az első osztályba – fogalmazott a játékos.

 

Szatmári István (labdával) már játszott csabai színekben (Korábbi fotó: Milyó Pál)

 

Eközben vannak érkezők is a listán: vissszatér az a Szatmári István, aki 2017 és 2019 között hetven bajnokin és hat kupamérkőzésen szerepelt lila-fehér színekben, valamint 22 gólt is szerzett. Békéscsabáról visszatért az MTK Budapest csapatához, majd Gyirmótra vezetett útja és hosszabb sérülése után jelenleg újra bevetésre és kihívásokra vár. A klubvezetés mindenben megegyezett a 27 éves, 186 centiméter magas középpályással, aki a 2024/25-ös idényben ilyen formán ismét a Békéscsaba 1912 Előre keretét erősíti.

– Korábban már játszottam Békéscsabán, így jött ismét a megkeresés. A klubvezetés abszolút korrekt volt velem, az ajánlat minkét fél részére kölcsönösen megfelelő volt, így mindenben sikerült megegyeznünk. Egy hosszabb sérülésen vagyok túl, a felkészülés végére pedig már százszázalékos állapotban leszek ismét, ezért megpróbálok minimum olyan teljesítményt nyújtani a jövőben, mint amikor legutóbb itt játszottam. Bízom benne, hogy másodosztályú szerepléssel párhuzamosan ismét nő a szurkolók száma a lelátókon és szeretném, ha a csapat mellé állnának, mert úgy érzem nagy szükség lenne rájuk! Nagyszerű lenne, ha ismét olyan sikeresek tudnánk lenni együtt, mint korábban, ennek és a csapat érdekében is mindent meg fogok tenni, próbálom majd meghálálni azt a sok-sok szeretetet, amit annak idején szurkolóinktól kaptam! Szeretném megköszönni szüleimnek és nagyszüleimnek egyaránt, hogy a nehéz időkben is mellettem voltak – emelte ki a középpályás.

 

Uram János ismét a csabai kaput védi majd (Korábbi fotó: Hidvégi Dávid/behir.hu)

 

A szintén másodosztályban szereplő Vasas együttese hétfő délután jelentette be hivatalos oldalán, hogy a több játéklehetőség reményében Uram Jánost kölcsönadják korábbi egyesületének, a Békéscsabának.

Mint írják, a játékos 2021 nyarán érkezett a piros-kék klubhoz – éppen a Békéscsaba együttesétől. A szegedi nevelésű, 192 cm magas hálóőr nevét akkor ismerte meg egy ország, amikor 2019-ben, mindösszesen 18 évesen bravúrosan védett a Ferencváros elleni kupamérkőzésen, csapata pedig 2–0-s győzelemmel búcsúztatta az FTC-t a sorozattól.

A 23 éves hálóőr az előző három idényben összesen 54 alkalommal védte a Vasas kapuját. A legutóbbi, 2023/2024-es szezonban 17 alkalommal állt a gólvonal előtt, és bár eleinte a szakmai stáb a bajnokságban neki szavazott bizalmat, Jova Levente idővel kiszorította a csapatból, így tavasszal csak két Magyar Kupa-mérkőzésen, a Mezőörs és a Paks ellen kapott lehetőséget.

A kapus a nyári felkészülést Angyalföldön kezdte meg, fejlődése és a több játéklehetőség érdekében azonban a Merkantil Bank Liga mostani kiírását Békéscsabán tölti majd, kölcsönben.

 

További programok »

Sport

Jubileumi futballmeccs

A Békéscsabai Előre Spartacus SC meghívja Önöket a 40 éves országos serdülő bajnok és kupagyőztes, valamint a 39 éves országos serdülő bajnok csapat jubileumi találkozójára.
2024. július 14. 00:00
FEL