Boldogság órák segítik az egyik békéscsabai intézmény gyermekeit

2019. február 6. 12:22 | Kovács Andrea

Boldogságórákat tartanak az Erzsébethelyi Általános Iskolában Békéscsabán.  A program célja, hogy a gyerekek olyan témákat dolgozzanak fel, amelyek segítenek a pozitívabb életszemléletben és a problémák könnyebb megoldásában.

 

 

Az Erzsébethelyi iskolában 2017 óta tartanak úgynevezett boldogságórákat azzal a céllal,  hogy a gyerekek pozitívan álljanak a problémákhoz és könnyebben találják meg a megoldási lehetőségeket.

Az iskola egyik diákja elmondta, hogy ilyenkor általában rajzolnak, különböző feladatokat oldanak meg. Tóth Zsófia szerint az egész osztály nagyon élvezi ezeket az órákat. Egy másik iskolás szerint a foglalkozások segítenek abban, hogy boldogabb gyerekek, boldogabb emberek legyenek, ezáltal a környezetük is azzá váljon.

Az intézmény a Jobb Veled a Világ Alapítvány pályázatán nyerte el a Boldog iskola címet. A program részeként a diákok minden hónapban különböző témákat dolgoznak fel, mint például a hála, a megbocsátás és az optimizmus.

– Bagdy Emőke támogatásával kidolgozott munkafüzetek, kézikönyvek segítik a munkánkat. A boldogság képessége tanítható, ezen dolgozunk. Minden hónapban van egy kiválasztott témánk, amikor azzal foglalkozunk és ahhoz kapcsolódó, kreatív feladatokat oldunk meg – fejtette ki a Boldogságóra Program koordinátora, Lőrinczné Hrabovszki Márta.

Az Erzsébethelyi Általános Iskola intézményvezetője elmondta, hogy ez a program számos élethelyzetben nyújthat támogatást a gyerekeknek és a pedagógusoknak.

– A pozitív gondolkodást, megerősítést, a szeretetet, egymás elfogadását, megküzdési stratégiákat a program segítségével meg tudjuk tanítani a gyerekeknek. Ezek a mindennapi életünket teszik szebbé, mosolygósabbá, pozitívabbá – fogalmazott az Erzsébethelyi Általános Iskola vezetője, Kucseráné Szabó Mária.

A szervezők április 11-én szakmai rendezvényt is tartanak a Boldogságóra Programról, mivel az intézmény célja az, hogy több iskolában is alkalmazzák ezt a módszert.

További programok »

Itthon

Szarvas Péter: Sikertörténet a Modern Városok Program Békéscsabán

A Modern Városok Programban eddig elért eredmények miatt Szarvas Péter sikertörténetnek nevezte Békéscsaba MVP-s beruházásait a szeptemberi közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján. Mint mondta: Gyopáros Alpár kormánybiztos emelte ki néhány hete, hogy Békéscsaba az első három megyeszékhely között van a Modern Városok Program forrásainak felhasználásában és a beruházások gyorsaságában.
17:54
FEL