Bodovics Hanna: Nagyon várom, hogy a csabai drukkerek nekem is szurkoljanak

2018. június 10. 13:49 | Kovács Dávid

Tehetséges, fiatal centerrel erősített az új szezonra a bajnoki címvédő! A BRSE idei első igazolása a Vasastól érkező Bodovics Hanna. A 21 éves játékos két éves szerződés írt alá a csabai egyesülettel.

Bodovics Hanna Szombathelyen született, édesapja hatására kezdett röplabdázni, aki szintén NB I-es játékos volt. A center poszton bevethető fiatal játékos ezt követően a Vasas együttesében folytatta a pályafutását. A fővárosi piros-kékeknél négy szezont töltött, karrierjét eközben egy súlyos térdsérülés is nehezítette. Bodovics Hanna az elmúlt szezon után úgy látta, hogy eljött a váltás ideje, véleménye szerint a BRSE nagyon sokat segíthet a fejlődésben.

 

- Mi az, ami miatt a BRSE mellett döntöttél?  Hogyan hoztad meg a döntést?

- Éreztem, hogy kell egy váltás, úgy gondolom, hogy három-négy évente azért kell szerintem valami új. Nagyon örültem, amikor megkeresett Baran Ádám. Mi lenne jobb váltás, mint a BRSE, a bajnokcsapat? Tényleg nagyon örültem ennek. Úgy érzem, hogy nem is lehet jobb csapat számomra, a fejlődésem miatt ez a legjobb választás.

 

- Mi az, amiben mindenképpen fejlődnöd kell? Illetve mi az, amit már most az erősségednek érzel, amiben már mindenképp tudsz segíteni a csapatnak?

- Úgy érzem, hogy technikailag még nagyon sokat kell fejlődnöm. Későn kezdtem el röplabdázást, és emiatt még van hova fejlődnöm ezen a területen. Úgy érzem, hogy itt meg is kapom majd a kellő segítséget. Center poszton játszom, úgy érzem, hogy az ütőmagasságom és a blokkmagasságom segítheti majd a csapatot. 

 

- Hogyan várod a közös munkát a játékostársakkal? Ki az, akivel esetleg már játszottál egy csapatban?

- Nagyon várom a felkészülési szezont. A BRSE mindig nagyon szimpatikus csapat volt, tavaly is csapatként jól dolgoztak együtt, szerintem látszik, hogy ez a közösség nagyon együtt van. A játékosok nagy részét ismerem. Pekárik Esztivel három évig együtt is éltünk, olyan, mintha a testvérem lenne, úgyhogy már nagyon várom ezt az időszakot.

 

- Ellenfélként már azért játszottál már itt a városi sportcsarnokban. A csabai szurkolók most már téged is fognak hajtani előre. 

- Nagyon várom már a hazai mérkőzéseket. Mint ellenfél, azért elég kemény, mert a csabai szurkolás össze sem hasonlítható semmi mással. Főleg így, hogy most nekem is szurkolnak majd, úgyhogy ez egy nagyon nagy élmény lesz.

 

- Mivel töltöd a szabadidődet? Hogyan tudsz kikapcsolódni?

- Nem sok szabadidőnk van, amikor éppen nem a röplabda van a főszerepben, akkor a családommal szeretek együtt lenni.  Nagyon szeretek olvasni, kedvelem a sporttal kapcsolatos könyveket, de nagyon szeretem a regényeket is.

 

További programok »

FEL