Biztonságos közlekedés gyermekszemmel - díjazták a legszebb gyermek rajzokat

2018. április 17. 17:01 | Papp Ádám Sándor

Óvodások, alsó és felső tagozatos diákok lepték el kedden délután a békéscsabai bevásárlóközpont auláját. Itt díjazták ugyanis a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” pályázatra benevezett Békés megyei fiatalok alkotásait. A művekből egy kiállítás is nyílt, amely április 22-éig látogatható.

 

 

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság 25. alkalommal hirdette meg a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című országos pályázatot. Békés megye 75 általános iskolájából és 82 óvodájából összesen 3637 rajz érkezett be. Idén a felhívás témája a kerékpározás volt, amelyre óvodás, alsó- és felső tagozatos diákok küldhették be alkotásaikat – árulta el Hudák Pál r. ezredes, rendőrségi főtanácsos.

 

Sokan voltak kíváncsiak az eredményhirdetésre. Fotó: Kovács Dénes

 

– Idén a fő téma a kerékpáros közlekedés volt, amely Békés megyében nagyon aktuális, hiszen itt a személyi sérüléses balesetek háromnegyedét az autósok és kerékpározók okozzák. Ezeknek az eseteknek a 20-25 százalékában a kerékpárosok felelősek, ez az országos átlag duplája – tette hozzá a rendőrségi főtanácsos.

 

A zsűri kategóriánként hat díjat osztott ki Fotó: Kovács Dénes

 

A zsűri korcsoportonként 6 rajz alkotóját díjazta, íme a legjobbak:

 

 

Óvodás kategória:

3. Sánta László

2. Havai Vivien

1. Stanciu Abigél

 

 

Alsó tagozatos kategória:

3. Molnár Dávid Máté

2. Nagy Kira

1. Halász Klára

 

 

Felső tagozatosok

3. Pepó Panna

2. Majoros Nóra

1. Vári Martina Andrea

A díjátadás után megnyílt kiállítás április 22-éig várja az érdeklődőket.

 

 

Színes rajzok várják az érdeklődőket egészen április 22-éig. Fotó: Kovács Dénes

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL