Bírósági fogalmazói állásokra lehet pályázni

2016. február 29. 16:14 | Mikóczy Erika

A Békéscsabai Járásbíróságon, valamint a Gyulai Járásbíróságon egy-egy bírósági fogalmazói álláshelyet hirdettek meg, az állásokat pályázat útján lehet betölteni.

A bírósági fogalmazó egyetemi állam- és jogtudományi diplomával rendelkező igazságügyi alkalmazott, akinek a legfontosabb feladata a bírói tisztség ellátásához szükséges gyakorlati ismeretek megszerzése. A joggyakorlati idő három év. Ezen időszak alatt a bírósági fogalmazó helyi és központi képzéseken mélyítheti el az egyetemen megszerzett elméleti ismereteit, továbbá valamennyi ügyszakban gyakorlatot szerezhet azáltal, hogy tanácsok mellé beosztva tárgyalásokat látogathat, határozattervezeteket készíthet, illetve jegyzőkönyvet vezethet. Mindezeken túl a bíróság biztosítja annak lehetőségét is, hogy a bírósági fogalmazó külföldi ösztöndíj programokon és tanulmányutakon vegyen részt.

A bírósági fogalmazói állások betöltésének időpontja: 2016. június 1. napja.

A pályázatot mellékletekkel együtt, egy példányban, az Országos Bírósági Hivatalhoz (1055 Budapest, Szalay u. 16. szám) kell személyesen vagy postai úton benyújtani.

A pályázat beérkezéséenk határideje: 2016. március 16. napja 16 óra 30 perc.

Az álláshelyekre pályázóknak egy központi bírósági fogalmazói felvételi versenyvizsgán kell részt venniük, mely írásbeli és szóbeli részből áll.

Az írásbeli versenyvizsga időpontja 2016. március 30. napja. A szóbeli vizsgarészre 2016. április 13. napján kerül sor.

A pályázat benyújtásának részletes feltételei és az általános tudnivalók a központi bírósági honlapon (www.birosag.hu), a „Pályázatok” menüpont alatt találhatóak meg.

További programok »

FEL