Beüzemelték az automatákat: három újabb övezetben kell fizetni a parkolásért

2019. július 19. 17:08 | Kovács Andrea

Újabb három övezetben kell fizetni a parkolásért Békéscsabán. A rendelet elvileg június elsejétől lépett volna életbe, de az automaták csak csütörtökön érkeztek meg.

A berendezések már üzemelnek, így péntektől fizetni kell az Árpád sor fürdőhöz közel eső szakaszán, valamint a Szabó Dezső és Jókai út által határolt lakóövezetben. A Damjanich utca Bartók Béla úthoz közelebbi részén nem helyeztek el automatákat, itt mobiltelefonnal lehet fizetni a parkolásért.

A parkolókat működtetető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a fizetős rendszer elvileg június elején lépett volna életbe, de a finanszírozási folyamat csúszása miatt késett az automaták beszerzése. Eddig nem kellett fizetni a rendeletben meghatározott három területen, amely érinti az Árpád sor fürdő előtti szakaszát, a Damjanich utca Bartók Béla úthoz közel eső részét, valamint a Szabó Dezső és a Jókai utca által határolt lakóövezetet, ahol elsősorban piaci napokon gyakorlatilag lehetetlen megállni, mivel az autósok a garázsok elé is beállnak. Mindhárom területet – az ott élők kérésének eleget téve – vonták be a fizető övezetek körébe – tájékoztatott Kozma János.

 

Új parkoló automata az Árpád soron Fotó: Máthé Csongor

Új parkoló automata az Árpád soron Fotó: Máthé Csongor

 

Csütörtökön megérkeztek az automaták, a megbízott cég munkatársai pedig üzembe helyezték a hét berendezést. Az Árpád fürdőnél négy, a Szabó Dezső utcánál pedig három új automatát helyeztek el. Az üzemeltető a Damjanich utcában, a Bartók Béla utcához közel eső részén közel 20 autó parkolására alkalmas fizető övezetet alakított ki. Itt a jövőben sem lesznek automaták, így mobiltelefonos fizetésre van lehetőség.

 

Fizetős parkolók a Damjanich utcában Fotó: Ujházi György

Fizetős parkolók a Damjanich utcában Fotó: Ujházi György

 

Az ellenőrök a parkoló automaták beüzemelése után sem bírságolnak egyből, a július végéig tartó türelmi időszak alatt csak figyelmeztetik az autósokat a fizetésre, emellett az érintett területeken élők is megvásárolhatják még lakossági bérletüket – tette hozzá a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

FEL