Betört egy boltba és több autót is feltört, egy nap alatt elkapták a rendőrök

2019. március 19. 15:22 | behir

Autókat tört fel és egy vegyesboltból próbált lopni egy férfi Mezőhegyesen. A rendőrök egy nap alatt elfogták.

Betörtek egy vegyesboltba és feltörtek három autót március 17-én, Mezőhegyesen. A bűncselekmények 2 óra és 4 óra között történtek a Posta utcában. A bolt tulajdonosa tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy az épület egyik ajtaját valaki kővel próbálta meg betörni. Nem sikerült, ezért betörte az egyik ablakot és úgy akart bejutni a boltba. Ekkor leszakadt egy polc, ami közvetlenül az ablak mellett volt, és beindult a riasztó, így a tettes elmenekült.

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak a boltban és környékén. Az utcában három feltört autót is találtak. Mindegyiket alaposan megvizsgálták és a nyomkutatás mellett információkat gyűjtöttek a történtekről. Másnap, március 18-án azonosították és elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves végegyházi fiatalembert. Kihallgatásán kiderült, hogy nem lopni akart az autókból, hanem haza akart jutni, ezért törte fel és próbálta meg elindítani azokat. A fiatalembernek egyébként nincs vezetői engedélye és saját bevallása szerint a bűncselekmények elkövetése előtt szórakozni volt, alkoholt ivott, de ez nem tartotta volna vissza attól, hogy vezessen. A boltba is azért tört be, hogy italhoz jusson.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a végegyházi tizenéves ellen lopás és jármű önkényes elvétele bűntettek kísérlete miatt indított büntetőeljárást.

 

Forrás: police.hu

További programok »

FEL