Betáncolta magát a legjobbak közé a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes

A Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes bekerült a 12 legjobb együttes közé a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorban. A zsűri az előző évadok legtehetségesebb résztvevőit hívta vissza  a széria Döntők Döntőjének nevezett fordulójába.

 

 

Az együttes tagjai gőzerővel készülnek a novemberi megmérettetésre. Most még csak a Csabagyöngye Kulturális Központban gyakorolják a koreográfiát, de hamarosan az egész ország előtt kell bemutatniuk tánctudásukat. A békéscsabai nemzetségi néptáncegyüttessel a 2017-es évadban ismerkedhettek meg a műsor nézői. Akkor a csapat a középdöntőig jutott.

– Fantasztikusan éreztük magunkat a versenyen, ezt az egész együttes nevében mondhatom. Még nem volt lehetőségünk tévéműsorban szerepelni, így már az is nagy szó volt, hogy bejutottunk a showba. Az pedig, hogy egészen a középdöntőig menetelhettünk, óriási lehetőség volt az együttesnek – fogalmazott Lehoczki Dóra táncos.

Nem csak a csapatért izgulhatnak majd a Békés megyei nézők.  A táncegyüttes egyik szólistája, Németh Antal is bejutott a legjobbak köze.

– Mindenképp azt szeretném, hogy az együttes és én is, egyénileg ugyanazokkal a jó élményekkel zárjuk a versenyt, mint a legutóbbi évben – árulta el Németh Antal.

Az együttes vezetője elmondta: azért jelentkeztek tavaly a tehetségkutatóba, hogy kipróbálják magukat. Szakmailag elismerésnek tartják, hogy visszahívták őket. Szarka Zsolt hozzátette: a Döntők Döntőjébe a nézők szavazatai alapján lehet továbbjutni, nem a zsűri kezében van a táncosok sorsa.

– Négy és fél percben kell gondolkodni, ez a maximális időtartam a táncot tekintve. Továbbá a produkcióban nem lehet táncon kívüli, illetve színházi elem, sőt, a néptáncnak semmilyen kísérő eleme a műsorunkban. Ennek az a célja, hogy kizárólag csak néptáncoljunk. Ez nagy részről jó, másrészről pedig nincs annyi izgalom benne. Viszont ez az időintervallum megengedi azt, hogy igazán dinamikus előadással tudjunk bemutatkozni – hangsúlyozta Szarka Zsolt.

 

A Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttesre november 23-án az élő adás ideje alatt fél 8-tól egészen háromnegyed 10-ig a 10-es kóddal lehet szavazni.

Megosztás:

Címke: , , , ,