Ma este szurkoljunk együtt a békési Mahovics Tominak!

2019. december 6. 12:23 | Such Tamás

Ma 19.30-kor kezdődik a Duna TV-n a Fölszállott a páva középdöntője. A műsorban a 11 éves Ifj. Mahovics Tamás 2015 után újfent szárnyal, ezúttal szólóban. Szurkoljunk együtt a békési kisfiúnak – és küldjünk vagy ezer SMS-t, hogy a döntőben tovább népszerűsíthesse Békés megye kultúráját!

Mahovics Tomi 2015-ben már egyszer domborított a Pávában: akkor Busai Borival a legjobb szólista páros különdíjat kapták meg.

Reggel nyolc után (nem táncosidőben), hívtam Mahovics Tamást, Tomi apukáját, s kiderült, a kisfia még alszik. Természetesen nem engedtem, hogy felébressze, hisz egy táncosnak kell az energia. Így először (az) Apával beszélgettem, majd jó másfél óra múlva Tomival is. Történelmi pillanat, amikor a három Tomi külön idősíkon beszélget:

behir.hu: Mióta táncol(sz)?

Apa: Már két és fél éves kora óta.

Tomi: Nulla éves korom óta… ugyanis a szüleim már többször elmesélték nekem, hogy már anyukán hasában rugdalóztam, amikor legényest hallottam.

 

behir.hu: Kik a mesterei(d), példaképei(d)?
Apa: Szarka Zsolt, a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Zeneiskola néptáncpedagógusa, aki egyben a mentora is.

Tomi: Apukám a példaképem, ő a mesterem is.

 

Mahovics Tamás1, Mahovics Tamás2 és Szarka Zsolt. Fotó: Bornyi Márton

Mahovics Tamás1, Mahovics Tamás2 és Szarka Zsolt. Fotó: Bornyi Márton

 

behir.hu: Mivel készül(sz) az estére?

Apa: Dévaványai pásztortánccal.

Tomi: Ugyanaz a válasz (nahát!).

 

behir.hu: Mit szólnak a szülei(d), osztálytársai(d), illetve Békés városa ehhez a sikerhez?

Apa: Nagyon nagy támogatásban van része szerencsére. Egyébként a békési Belencéres Néptáncegyüttes is nagyon közkedvelt; s mivel Dévaványai pásztortáncot ad elő, így persze Ványáról is várjuk a támogatásokat.

Tomi: A barátaim, az ismerőseim nagyon örülnek a sikereknek, persze van egy-két irigyem is otthon.

 

behir.hu: Hol lépett/tél fel ez idáig?

Apa: A 2015-ös Fölszállott a pávát követően kétszer jártunk New Yorkban, Észtországban, több alkalommal mint vendégművész a Magyar Állami Operaház színpadán is táncolt a Magyar Nemzeti Balett szólistáival.

Tomi: Sok országos versenyen szerepeltem. Ebből nagyon emlékezetes az Országos Nagyecsedi Verbunk Verseny, ahol 8 évesen második, 10 évesen pedig első helyezést értem el. Azonfelül a 2018-as, szarvasi Gyermeknéptáncosok XIII. Országos Szólófesztiválja; itt Kisbokrétás táncos díjat kaptam, amely az országban legjobb táncos gyermekeknek jár.   

 

behir.hu: Mivel tudnak neki/ed segíteni a Békés megyeiek?

Apa: Nyomni kell az SMS-eket. S nem mellesleg, amennyiben bejut a döntőbe, maradunk a Békés megyei vizeken: mégpedig eleki román lungával készülünk.

Tomi: Nagyon szeretném, ha nagyon sokan küldenék a pozitív energiát, és a 07-es kódot.

 


A Médiaklikk.hu-n, Tomi 07-es kódjával lehet SMS-eket küldeni: ITT a kotta!


 

További programok »

Kultúra

Űrvihar a Földön – Csillagászati Napok Gyulán

A gyulai napfizikai állomás 2015-ig működött. A kényszerű leállás után az állomás most önkormányzati segítséggel újul meg, amely szerves részét képezi a továbbiakban egy, az országot és a világot is behálózó űridőjárás-előrejelző rendszernek. Erről és a napfizikáról is szólnak a Gyulai Csillagászati Napok előadásai.
2020. szeptember 28. 15:19
FEL