Beszédfelismerő programokat mutattak be a Gyulai Törvényszéken

A Zalaegerszegi Törvényszék munkatársai szeptember közepén látogattak el a Gyulai Törvényszékre, melynek dísztermében előadásokat és bemutatót tartottak az általuk tesztelt beszédfelismerő rendszerről, valamint a szoftverrel kapcsolatos tapasztalataikról. Az előadók 2014 óta vesznek részt a rendszerek tesztelésében, és már számos törvényszéken ismertették a fejlesztésben elért eredményeket, illetve a szoftverek bírósági használatában rejlő lehetőségeket – tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.

A beszédfelismerő rendszerek a diktált szöveget – dokumentumkezelő, szövegszerkesztő programba integrálva – azonnal írott, szöveges formában jelenítik meg, megkönnyítve ezzel a dokumentumkészítést. A program gyorsíthatja a bíróságokon a munkát, növelheti az ügyintézési folyamatok hatékonyságát, ezáltal csökkentheti a bírák és igazságügyi alkalmazottak adminisztratív terheit.

A tapasztalatokról dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke, dr. Adorján Csaba törvényszéki bíró és Kis-Király Ervin informatikai osztályvezető tájékoztatta a Gyulai Törvényszék munkatársait. Kiemelték, a programok segítik a munkaerő optimális eloszlását, valamint a hatékonyabb munkavégzés elősegítését. Hangsúlyozták azt is, hogy országos szinten felmérték a bírósági szervezetben használt informatikai eszközök állapotát annak érdekében, hogy a szoftverek a közeljövőben minél több bíróságon alkalmazhatók legyenek.

Az előadók azt tervezik, hogy 2017 novemberéig valamennyi törvényszéken bemutatják a beszédleíró programok kínálta lehetőségeket.

Megosztás:

Címke: , , , ,