Berta Jimmy: Nem nekem kell a segítség, mert én egy terminátor vagyok!

2021. március 1. 18:19 | Such Tamás

Szomorú hangulatú videóposztot tett közzé a Facebook-oldalán szombat délelőtt Berta János alias Jimmy bohóc. A békéscsabai előadóművész a megosztásban kvázi a pandémia által kiszolgáltatott művészek elkeseredését fogalmazta meg. Az üzenet tartalma csupán két szó: „Dolgozni akarunk!”

Berta Jimmyt az ad hoc coming outja után, hétfőn kerestük fel az otthonában. Mintha teljesen kicserélték volna a szombati önmagához képest.

„Az volt a célom – meséli –, hogy valaki térjen már észhez! Nem nekem kell segíteni, mert én egy terminátor vagyok! Hanem azoknak, akikben nincs annyi erő, mint bennem. Egyszerűen csak lelkileg merültem ki.”

 

Berta János alias Jimmy bohóc – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Jól kifújta a benne lévő szuflát – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Hozzáteszi, szombat reggel minden bizonnyal egy kisebb fokú idegösszeomlása lehetett. Főleg a sok elutasítástól. Ugyanis a vírus vissza-visszatérő hullámai miatt már számtalan lekötött munkáját mondták vissza. Azonfelül az utóbbi évben nem volt lehetősége abban a tempóban dolgozni, mint korábban. Így többször megpróbált a komfortzónáján kívül mozogni, de elmondása szerint valahogy mindig rosszul jött ki belőle.

„Az a legrosszabb – folytatja –, hogy sokan a fejünkhöz vágják, miért nem dolgoznak?!! Ugye nincs munkád, de menj már dolgozni! De mi lesz azzal az országgal, amelyiknek megszűnik a kutúrája?”

Az asztalos végzettségű művész, aki a saját produkcióihoz mindig ő gyártja a díszleteket, egy új karrieren töri a fejét: szépséges kutyaházakat fog gyártani.

„Most átbillentem, összekaptam magam, és kizárólag egyirányba indulok” – fűzi hozzá.

Íme Jimmy videója: 

 

FEL