Bemutatták A nép bálványa című könyvet a Csabagyöngye Kulturális Központban

2022. október 7. 16:43 | Csiffáry Zsuzsanna

Péntek délután mutatták be a A nép bálványa című könyvet a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében.

Az egykori békéscsabai evangélikus esperes, Szeberényi Lajos Zsigmond életútjával és az általa írt könyvvel ismerkedhettek meg az érdeklődők október 7-én, a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében.

A megjelenteket Szente Béla, a központ igazgatója köszöntötte, majd ezt követően Kondor Péter evangélikus lelkész Jézusra és szilárd jellemére irányította a figyelmet, majd megemlítette Szeberényi Lajos Zsigmond erős jellemvonásait.

A kötet egy tanulmányt és egy monográfiát tartalmaz: előbbi szerzője az egykori lelkész, aki teológiai és egyházi témák mellett a parasztpolitikus Áchim L. Andrásról is értekezett. Utóbbit Németh Csaba történész, levéltáros jegyzi, aki az 1941-ben elhunyt Szeberényiről írt. Szeberényi Lajos Zsigmond unokája, dr. Szeberényi Andor a behir.hu kérdésére elmondta, hogy a könyvet nagyapja kezdte el írni. 

– Örülök, hogy a könyv elkészült, így elterjedhet az igazság Áchim L. Andrásról és Bajcsy-Zsilinszkyről. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy nagyapám munkáját befejezhettem  – tette hozzá dr. Szeberényi Andor.

A könyvet lektorálta és szerkesztette Bakay Péter.

 

Galéria

További programok »

FEL