Bemutatkozik a Jókai színház új logója

2016. szeptember 24. 07:03 | Mikóczy Erika

Logópályázatot hirdetett a Békéscsabai Jókai Színház, melyre közel 150 pályamű érkezett a nyár folyamán.

Elvárás volt a nyertes pályaművel szemben, hogy kifejezze a színház karakterét, jellegét és szlogenjét: „Közérthető művészet – Minőségi szórakoztatás.” Továbbá legyen letisztult, ugyanakkor látványos, egyszín-nyomással is felismerhető és jól használható.

A Seregi Zoltán igazgató által vezetett szakmai zsűri komoly dilemma előtt állt és hosszas mérlegelés után döntött, hiszen az új logó hosszú éveken át a színház arculatában, kampányaiban, online felületein és rendezvényein és minden tevékenységében meg fog jelenni.

Az elvárásoknak Harangi Zsuzsa pályaműve felelt meg leginkább, aki a tervezéskor igyekezett a színház színvilágát megidéző színeket használni, ugyanakkor megőrizni a színház világának komolyságát. Emblémájának a formavilágát a Békéscsabai Jókai Színház épülete ihlette, a jellegzetes, elülső négy oszloppal, illetve négyzetes épületszerkezetével. A grafika utal az épület belső funkciójára, ami egy jellegzetes bordó színházi függönyt jelenít meg. A színház fenntartotta a jogot a beküldött munka módosítására, mely meg is történt:  többszöri átalakítást követően született meg a végleges verzió, de Harangi Zsuzsa pályázatának az alapja teljesen megmaradt.

Összességében egy könnyen megjegyezhető, közérthető és a színházművészetre, valamint annak minőségére utaló elegáns pályamunka született.

Reményeik szerint a közönség tetszését is elnyeri az új logó.

FEL