Békésen és Békéscsabán nem szigorítanak, Szarvason most nem kérnek a turistákból

2020. április 17. 16:40 | Varga Diána

A hétvégére a polgármesterek ismét megkapják azokat a szigorítási jogosítványokat, amelyeket a húsvéti hosszú hétvégén foganatosíthattak először. Nem minden Békés megyei település vezetője él ezzel a lehetőséggel, de van, ahol egyértelművé tették, hogy a városban csak az ott lakók tartózkodhatnak.

Békés polgármestere, Kálmán Tibor szerkesztőségünkhöz pénteken eljuttatott közleményében jelentette ki, hogy nem vezetnek be további szigorításokat a városban a hétvégére, ugyanakkor azt kérte, hogy a lakosság tartsa be az eddigi intézkedéseket, előírásokat ugyanolyan fegyelmezetten és türelemmel, mint eddig. Kérte a szociális távolságtartást, azt, hogy senki ne csoportosuljon az utcákon, közterületeken, parkokban, grundokon, trafikoknál, még akkor sem, ha vízért állnak sorba. 

A megyeszékhely polgármestere, Szarvas Péter korábban a Facebookon nyomatékosította ismét a piacra vonatkozó vásárlási időkorlátokat, illetve ő is kérte, hogy lehetőleg mindenki maradjon otthon, a helyiek hétvégén is csak alapos indokkal tartózkodjanak közterületeken, piknikezni sem lehet. 

Dávid Zoltán orosházi polgármester április 18-19-re felfüggesztette a Gyopárosfürdő területén található önkormányzati parkolók használatát, de a tórendszer körüli sétány és a Gyopároson található parkok, játszóterek sem látogathatók – írja az OrosCafé. A város területén található parkok, játszóterek, kültéri fitnesz parkok sem látogathatók, a játszó-, sport- és pihenőeszközök nem használhatók. A húsvéti hosszú hétvégéhez hasonlóan ezúttal is lezárják a főteret, az Árpád-kertet, a Széchenyi teret (Templomkert) és a Táncsics Mihály utcában lévő Történelmi Emlékparkot.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere a fentiekhez hasonló közlemény mellett tudatta, hogy a városban lehetőleg csak a szarvasi lakhellyel rendelkezők tartózkodjanak, ezen felül javasolják a szájmaszk rendszeres használatát, a gyakori kézfertőtlenítést, az alapos kézmosást, a szükségtelen érintkezések mellőzését. Hozzáfűzte: a rendőrség fokozottan ellenőrzi a kijárási korlátozások betartását. 

További programok »

Itthon

FEL