Békéscsabát és Szegedet is érinti a gőzmeghajtású nosztalgiajárat szeptemberben

2021. augusztus 10. 06:23 | behir.hu

A Békéscsaba és a Balaton között közlekedő, nagy sikerű Strandidő Expressz élményutazások után újabb különleges járatokkal készül a MÁV Rail Tours a Dél-alföldi régió lakosai számára.

A vasúttársaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy idén újdonságként a Dunakanyar és Esztergom mellett már Békéscsaba és Szeged is felkerül a gőzfelhős nosztalgiavonatokkal meglátogatható helyszínek listájára. A vonaton muzeális kocsikban utazhatnak az érdeklődők és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával.

A kétnapos utazás-sorozat szeptember 18-án, szombaton reggel kezdődik Budapesten, ahonnan Szolnok érintésével juthatnak el az érdeklődők Békéscsabára. Még aznap délután – a gőzmozdonyba történő víztöltést követően – a szerelvény Szeged felé veszi az irányt. A Békéscsaba – Szeged járat menetrendje úgy lett kialakítva, hogy az utolsó, 19:21-kor induló menetrend szerinti járattal még vissza tudjanak utazni Békéscsabára az ott felszálló utasok.

Szeptember 19-én, vasárnap reggel egy Szeged – Hódmezővásárhely – Szeged pendli járattal folytatódik a program. A bő kétórás retúr utazást és a hazaútra történő felkészítést követően a nosztalgiavonat végül visszaindul Szegedről Budapestre.

Az utazásokra külön-külön lehet jegyet váltani, így minden érdeklődő megtalálhatja a neki legmegfelelőbb programot.

Jegyvásárlásra online, a https://www.mavrailtours.hu/hu/travels/ oldalon, vagy személyesen az IBUSZ irodáiban van lehetőség. További információk iránt a MÁV honlapján vagy email-ben lehet érdeklődni, az info@mavrailtours.hu címen.

 

Galéria

További programok »

FEL