Békéscsabára látogattak a Hazajáró című sorozat főszereplői

2019. február 7. 17:01 | Gyemendi Réka

Motivációs előadást szervezett a Bihari Túrák Közhasznú Egyesület szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az est vendége a Duna TV Hazajáró című turisztikai-honismereti magazinműsor-sorozatának két főszereplője volt. A rendezvényt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg.

 

 

A közönségtalálkozóra óriási volt az érdeklődés, közel 300 néző látogatott el az eseményre. Így a főszereplők nem csak a 2018-as amerikai útjukról számoltak be, hanem a legjelentősebb élményeiket is összefoglalták.

Kenyeres Oszkár kiemelte: három alappilléren nyugszik a műsor: bemutatják a természeti kincseket, felkutatják a magyar kultúrtörténeti örökséget, a legfontosabb azonban a harmadik pillér.

– A 21. század elején egy kis betekintést nyújtunk a határon túli magyar közösségek mindennapjaiba, de leginkább abba, hogy hogyan zajlik a megmaradásért vívott küzdelem – fogalmazott. Hozzátette: a hét és fél év alatt összesen 235 epizód készült el.

Jakab Sándor az eddig elért eredményeikről beszélt. Elmondta, hogy a műsor a 2011-es indulás óta folyamatosan kap elismeréseket. Többek között jutalmazták Bocskai-díjjal, Magyar Örökség Díjjal, továbbá tiszteletbeli székellyé is avatták az alkotókat Székelyudvarhelyen.

– A hab a tortán az volt, amikor közönségdíjként lett Prima Primissima-díjas a műsor, vagyis SMS szavazásban dőlt el, hogy ki kapja a kitüntetést. Nem hivatalosan azt is megsúgták nekünk, hogy a Hazajáró elég komoly fölénnyel győzött. Mi mindig kiemeljük, hogy nem a szakmának vagy a kritikának készítjük a műsort, hanem a tévénéző embereknek.  Épp ezért még nagyobb elismerés számunkra a közösségdíj – fejezte ki örömét Jakab Sándor.

Kocziha Attila, a Bihari Túrák Közhasznú Egyesület elnöke hangsúlyozta: fontos, hogy időtálló értékeket közvetítsünk a fiatalok felé, a műsor pedig ezt meg is valósítja.

– Nagy a felelősségünk, hiszen a gyermekeink, unokáink számára mi tesszük a hátizsákjába azokat a kulturális értékeket, amelyeket majd akkor, amikor szükségük lesz rá, elővehetnek. Ezért olyan örökséget kell tennünk a képzeletbeli zsákba, amely nem romlandó, hanem értéket képvisel – fogalmazott az elnök.

A Hazajáró főszereplői kétévente látogatnak el Békéscsabára. Aki lemaradt a közönségtalálkozóról, legközelebb Kondoroson találkozhat a csapattal, ősszel.

További programok »

Itthon

Ismét csatlakoztak a Te Szedd! akcióhoz a közutasok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is csatlakozott az elmúlt évek legsikeresebb országos környezetvédelmi akciójához, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! felhíváshoz. A közútkezelő országszerte több ezer munkavállalójával dolgozott az utak menti területek hulladékmentesítésén október 18-án, hétfőn.
07:48
FEL