Békéscsabára érkezett a Petőfi 200 vándorkiállítás

2023. szeptember 26. 10:06 | Fajó Attila

Az autóbuszban berendezett interaktív vándorkiállítás – melyet a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezett – három napon át tekinthető meg Békéscsaba főterén. A helyszínen múzeumpedagógusok fogadják az érdeklődőket.

Kedd reggel nyílt meg a Petőfi életét megelevenítő, „Átröpűlök hosszában hazámon” elnevezésű interaktív tárlat  Szarvas Péter polgármester és Tóth Zsuzsanna, a Petőfi Irodalmi Múzeum múzeumpedagógusa vezetésével. 

– Közel 600 diákra és érdeklődő felnőttre számítunk a három nap alatt – mondta el Tóth Zsuzsanna, aki egyben a kiállítás kurátora. – Azt gondolom egyedülálló a tárlatunk, hiszen a hozzánk ellátogatók interaktív módon ismerkedhetnek meg költőóriásunk életével, nem szokványos formában. 

 

– Nagy örömmel fogadtuk a Petőfi Irodalmi Múzeum megkeresését, megtisztelő egy ilyen unikális vándorkiállítás állomáshelyéül szolgálni. Kívánjuk, hogy a tárlat érje el a célját, és hozza újra közelebb Petőfit az emberekhez – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Szárnyakat bontottak a Karácsonyi Angyalok, várják az adományokat

Bonnyai Sándor idén is felhívással fordul azokhoz, akik szeretnének segíteni a rászorulókon, és szeretnék, ha mindenkinek jutna ajándék az ünnepen. A Karácsonyi Angyalok elnevezésű gyűjtőakcióról beszélgetett vele a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
12:48
FEL