Békéscsabán mérkőztek meg az ország legjobb versenytáncosai - galériával

2021. november 27. 16:46 | Papp Ádám Sándor

Szombaton rendezték meg 52. alkalommal a Csabagyöngye Kulturális Központban a B-A-S osztályos országos társastánc-bajnokságot és senior open országos bajnokságot. A megmérettetésre 22 kategóriában junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályban 110 páros nevezett.

A versenyt az esemény fővédnöke, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki elmondta: nagy dicsőség Békéscsaba számára, hogy több, mint fél évszázada minden évben itt rendezik meg az ország egyik legnívósabb és legrégebb óta jelenlévő táncversenyét.

– Különösen nagy öröm, hogy egy év kihagyást követően ismét az ország legjobb táncosai mérkőzhetnek meg Békéscsabán. A legrégebbi versenyről beszélünk Magyarországon és ennek a versenynek a társszervezője a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület, amely az ország legrégebbi társastánc klubja. Az idén hatvan éves sportegyesületet Nyíri Lajos békéscsabai táncpedagógus és felesége alapították – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Csikós Nóra, a rendezvény szervezője a behir.hu kérdésére elmondta, hogy a tánctér kialakításánál összenyitották az Agóra és a Hangversenytermet, majd egy 240 négyzetméteres parkettet fektettek le, amely köré 500 érdeklődő fogadására alkalmas nézőteret építettek. 

Hajas Tibor, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alelnöke elmondta, hogy idén mintegy 110 nevezés érkezett B, A és S osztályokban; junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályokban, összesen 22 kategóriában. Többek között latin és standard táncokkal is parkettre léptek a versenyzők. Hozzátette: a 2021-es kiírást a klub egyik legsikeresebb versenyzőjének, az elmúlt években senior kategóriában versenyző Králik János emlékének ajánlják.

Galéria

 

További programok »

FEL