Békéscsabán megkezdődött a bel- és külterületi földutak karbantartása

2023. március 29. 17:33 | Fajó Attila

A tél elmúltával olyan munkálatok is megkezdődhetnek, amelyekre a vizes, fagyos idők nem adtak lehetőséget. Ilyen jellegű munka a Békéscsaba bel- és külterületein található földes utcák gréderezése, állagjavítása is.

Nagy Ferenc alpolgármestertől megtudtuk, hogy közel 65 kilométeres útszakaszon folynak az időszakos útfelújítások. A gréderezést – amikor a földes utat egy arra alkalmas géppel legyalulják, hogy egyenletes, könnyen járható legyen, eltűnjenek a felszínéről a gödrök – a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. szakemberei a szakmai munkacsoport által előre meghatározott ütemterv szerint haladva hajtják végre.

– Örök munka ez, amit az őszi esőzések és az idén nem olyan nagy mennyiségben jelentkező téli csapadék miatt kell elvégeznünk – jegyezte meg az alpolgármester.

 

 

– Tavaly hatalmas út- és járdafelújítás zajlott Békéscsabán, de ahogy a belterületeket, úgy a külterületeket is rendszeresen karban kell tartani, amennyire csak lehet, a teljes területet lefedve – mondta Nagy Ferenc, hozzátéve, hogy az érintett helyeken most kátyúfeltöltés is történik a felület-kiegyenlítés mellett. 

 

Galéria

További programok »

FEL