Békéscsabán járt a gyermekrajzokkal díszített mozdony

2016. február 7. 14:04 | behir.hu

A békéscsabaiak is megcsodálhatták a vasúttársaság által meghirdetett rajzpályázat győztes munkáit. Tavaly ősszel több, mint ötszáz rajz érkezett be, ezek közül választott ki kettőt a szakmai zsűri. A felmatricázott Traxx mozdony kétszer is megfordult a megyeszékhely megújult állomásán.

Békéscsabára is befutott a gyermekrajzzal díszített Traxx mozdony, így a megyeszékhelyen élők is megcsodálhatták a kisiskolások munkáit. A vasúttársaság 2015 őszén indított rajzpályázatot „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” címmel, amire több mint ötszáz alkotás érkezett be. A beküldött rajzok közül egy szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A MÁV szakembereiből és egy könyvillusztrátorból álló bizottság a 9 éves, budapesti Haidekker Zsófia, illetve a 12 éves, zagyvarékasi Farkas András rajzát látta a legszebbnek. Így az ő alkotásaik kerültek fel a járművekre.

A MÁV-csoport gyermekrajzpályázata és a mozdony felmatricázásának ötlete a győztes pályaművekkel európai szinten is új kezdeményezés: csak az Egyesült Királyságban akadt példa hasonlóra, ahol az egyik nem állami vasúttársaság ilyen módon díszített és helyezett forgalomba egy különleges karácsonyi szerelvényt.

További programok »

FEL