Békéscsabán is meggyújtották az első adventi gyertyát

2020. november 29. 18:48 | Csiffáry Zsuzsanna

Szarvas Péter, a megyeszékhely polgármestere meggyújtotta a városi adventi koszorú első gyertyáját. A Szent István tér felé sétálók vasárnap délután már megcsodálhatták a koszorút, valamint az ünnep fényekben úszó karácsonyfát és a főteret is.

Az elmúlt években számos rendezvény tette hangulatosabbá az adventi időszakot, de a programok idén elmaradnak. A polgármester folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy minden ember fontos, azért van szükség a szabályok betartására, hogy vigyázhassunk egymásra. Hozzátette azonban azt is, hogy szeretnék ünnepi köntösbe öltöztetni a főteret. Szarvas Péter vasárnap délután meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját, az arra sétálók pedig megnézhették a feldíszített hatméteres ezüstfenyőt és az ünnepi fényeket kapó Szent István teret is.

 

adventi koszorú

 

A főtéren látható kivilágított betlehemi installáció előtt több gyermek is megállt szüleivel. Lenkefi Zoltán, a Napsugár bábszínház igazgatója kiemelte, hogy a motívumok mind a spirituális isteni erőre utalnak. A félkör Isten kezét szimbolizálja, ami alatt bárki megfordulhat, így mindenkire gondja van. 

 

Galéria

 

 

FEL