Ünnepi hangulat Békéscsabán - meggyújtották az első adventi gyertyát

2021. november 28. 16:58 | Papp Ádám Sándor

Advent első vasárnapján Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere meggyújtotta a városi koszorú első gyertyáját. A főtérre kilátogatók megcsodálhatták az adventi koszorút, a feldíszített karácsonyfát és a kidekorált Szent István teret.

Megérkezett az ünnepi hangulat Békéscsabára, miután vasárnap délután felgyulladtak a megyeszékhely főterén lévő karácsonyi fények. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Szent István tér közepén foglal helyet a város karácsonyfája, amelyet mintegy 600 dísz ékesít. A tűlevelű előtt kapott helyet az adventi koszorú, melynek első gyertyáját Szarvas Péter polgármester gyújtott meg.

– Úgy készültünk 2021 adventjére, hogy munkatársaim a város főterét feldíszítették és Jaminában, illetve a Lencsési városrészben is egy különleges, új világítás adja a karácsonyi hangulatot. Remélem, hogy az adventi időszak minden békéscsabai számára nyugalomban, békességben telhet majd és úgy tudunk a karácsonyra készülni, hogy különösképpen nem zavarják kellemetlen események a várakozást és a készülődést az ünnepekre – fogalmazott Szarvas Péter.

A városvezető hozzátette: a főtéren különleges látványelemekkel készültek, főként a gyermekek számára. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a városháza főtér felé néző részén minden nap egy-egy új ablakban felkapcsolódik az adventi időszakot jelképező világítás, vasárnap elsőként a polgármesteri dolgozószobáé gyulladt fel.

Galéria

További programok »

FEL