Békéscsabán is lehet Tesla töltőpont, ha elegen szavaznak rá

2023. november 21. 10:26 | Varga Diána

Szeretné, ha Békéscsabán is lenne szupergyors töltőállomás az elektromos autókhoz? Most szavazhat rá!

Az elektromos autóiról ismerté vált Tesla negyedévente szavazást ír ki arról, hogy legközelebb hová telepítsen úgynevezett Supercharger-t, amely az elektromos autók gyors töltésére szolgál. A térképre ezúttal számos más hazai város mellett Békéscsaba is felkerült és jelenleg az ötödik helyen szerepel.

A voksoláson az a település nyer, amelyik Európában az első öt helyen áll, ezeket a helyszíneket a Tesla felveszi a térképére, majd töltőpontot alakít ki. Ez azt jelenti, hogy Békéscsaba esélyes helyszín, ugyanakkor a szavazás lezárultáig semmi sem biztos, hiszen bármelyik másik település megelőzheti a hajrában. Idén egyébként már több hazai város is bekerült a legjobb ötbe, például Pécs, Siófok, Kecskemét és Szombathely.

A nyári forduló abszolút győztese Brassó volt. Keleti szomszédaink most sem tétlenkednek a voksolást illetően, Békéscsabát ugyanis három román város előzi meg, a hazai települések közül pedig csak Paks.

Szavazni egy regisztrációt követően lehet, egy ciklusban pedig összesen ötször, de különböző településekre. A Tesla szavazófelületét ide kattintva találják meg.

További programok »

Itthon

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 16. 16:00
FEL