Békéscsabán is Katapontot nyitott a Jobbik

2022. augusztus 6. 13:15 | Such Tamás

Április 3-a előtt épp a Fidesz az ellenzékre mondta, hogy megszorításokat vezetnének be, a választások után néhány hónappal azonban azt tapasztaljuk, hogy mindez épp fordítva történik – fogalmazott pénteken Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt békéscsabai sajtótájékoztatóján.

Az utcai fórumon továbbá elhangzott: senki se gondolja azt, hogy csak a katásokat érintik a megszorítások, hiszen a végén mindent az emberek fizetnek meg.

– Ezért a Jobbik a Parlament falain belül és kívül is él minden jogi kerettel, igyekszünk mindenkit segíteni, aki a kormány politikájának áldozatul esett – fűzte hozzá Varga Ferenc.

A Jobbik 10 nap alatt 10 nagyvárosba látogat el, ahol úgynevezett Katapontokat állít – ingyenes tanácsadással segítve a kata károsultakat és a lakosságot.

 

Potocskáné Kőrösi Anita, Farkas Krisztina szóvivő és Varga Ferenc – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Potocskáné Kőrösi Anita, Farkas Krisztina szóvivő és Varga Ferenc – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

 

Potocskáné Kőrösi Anita, a párt alelnöke elmondta, a békéscsabai az ötödik állomás. Úgy látja, szükség van a Katapontokra, hogy minél több kata károsultnak tudjanak segíteni, illetve a kata@jobbik.hu e-mail címre várják a megkereséseket.

– A korábbi állomásokon már többször szóba került a társasházak kérdésköre – fűzte hozzá. – Sokan nem tudják, hogy a társasházakat is érinti a katatörvények módosítása. Ugyanis közösséget nem tekinti magánszemélynek az új törvény.

Példaként megemlítette, ha valamelyik társasház májusban szerződést kötött egy katás vállalkozóval, aki az októberi vállaláskor már nem tekinthető katás adóalanyként. Ezáltal drágul majd a szolgáltatás, mert a vállalkozó adóterhei megnőnek.

– Sajnáljuk, hogy a kormányzat nem vette figyelembe a katások és a Jobbik követeléseit: ne adóévben módosítsanak, ne tekintsenek mindenkit adócsalónak a katások közül és ne töröljék el a mellékfoglalkozásúak kata lehetőségét – fogalmazott.

A párt a Trianon téren 17 és 19 óra között ingyenes adótanácsadást nyújtott az érintetteknek, érdeklődőknek.

 

Békéscsabán is Katapontot nyitott a Jobbik – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL