Békéscsabán is együtt várták a pontokat a felvételizők - videóval

2017. július 27. 12:07 | Mikóczy Erika

Békéscsabán az előző néhány évben is voltak kisebb-nagyobb programok, amelyeken a fiatalok együtt várhatták a felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozatalát. Szerdán este azonban először rendeztek hivatalos Pont Ott Partit a Csabagyöngye Kulturális Központnál, ahol a felvételizők élőben követhették a folyamatot.

Zenés programokkal, nyereményjátékkal és kisebb ajándékokkal csalogatták a szervezők a stégszínpadhoz a felvételizőket, azokat, akik szurkoltak nekik és minden érdeklődőt.

– Sok felvételiző jött el, többen, mint gondoltuk. Bízunk benne, hogy a többi diáknak is felkelti az érdeklődését a közös pontvárás és az e körül zajló program. Így remélhetőleg eljönnek majd akkor is, amikor ők lesznek soron, amikor ők tanulnak tovább, hogy itt várják a pontjaikat – mondta Perjési Debóra, szervező.

 

 

Ahogy közeledett az este, egyre izgatottabbak lettek a jelenlevők. Kisebb-nagyobb csoportok, osztálytársak, barátok szorítottak egymásért. Aztán elkezdődött. Sorra érkeztek a fiatalok következő éveit meghatározó pontok, amelyeket a kivetítőn láthattak a jövendőbeli egyetemisták. Lassan megérkeztek az sms-ek is – az arcokon pedig lehetett látni, hogy jó vagy rossz hírrel...

Idén országosan kevesebben - mintegy 105 ezren - jelentkeztek a felsőoktatásba mint tavaly, de a hírek szerint több új hallgatót vettek fel az intézmények. A legnépszerűbb szakok a gazdálkodás menedzsment, az óvodapedagógus, a mérnök-informatikus és a programozó-informatikus voltak.

Aki most rossz híreket kapott, az a pótfelvételi eljárásban egy szakra még jelentkezhet, de - néhány kivételtől eltekintve – csak önköltséges formában.

További programok »

FEL