Békéscsabai WT taekwondos érmek a magyar bajnokságon

2023. november 21. 09:35 | behir.hu

Dunaharaszti adott otthont az idei év novemberében megrendezett WT Taekwondo  Magyar  Országos Bajnokságának, ahol 26 egyesület közel négyszáz versenyzője mérhette össze tudását és erejét az országos bajnoki címért.

– Érdekesség, hogy a Dunaharaszti Ninják Taekwondo Egyesületét az a Szedoglavits Alajos négy danos mester vezeti, aki korábban a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület WT taekwondo szakosztályát vezette, s aki a mai napig látogatja és segíti instruktorként volt klubját – olvasható Gregor László összefoglalójában.

A bajnokságon két fő irányvonal volt, a Poomsae (formagyakorlat) és a Kyorugi (küzdelem). A JALTE WT Taekwondo csapata is benevezett a bajnokságra, hogy megküzdjenek a helyezésekért, s mutatja felkészültségüket, hogy Békés vármegye egyetlen WT Taekwondo klubjaként két arany és két ezüstérmet szereztek. 

A szakosztály 6 főt regisztrált a versenyre, de a megmérettetés napjára az egyik sportoló lebetegedett, így 5 taekwondos kezdhette meg a versenyzést Kyorugi számokban. A verseny végére négyen léphettek a dobogóra, hogy átvegyék az érmeket és a helyezéseiket a bajnokságon.

Gyuricza Ádám 2. kup, junior „A” kategória -45 kg I helyezett;

Sutóczki Nándor 9. kup, junior „B” kategória -45 kg. ​I helyezett;

Fajzi Dániel 2. dan, felnőtt „A” kategória -58 kg ​​II. helyezett;

Borsos András Levente 8. kup, kadet „B” kategória -37 kg II helyezett;

Fajzi Gergő 5 kup, gyermek III „B” kategória -33 kg,​V helyezett;

Az indulók mellett a verseny lebonyolításában a JALTE WT Taekwondo Szakosztályból 3 fő vett részt versenybíróként és segítették az egész napos küzdelmek irányítását és azok szabályosságát. A versenyre felkészítette a tanítványokat Gyuricza Imre 1.kup. A többieket segítette, Lányi Réka 3. dan és Matusik Andrea 2. dan. 

További programok »

FEL