Dobogós helyekkel tértek haza a hétvégi taekwondo versenyről a csabaiak

2024. május 20. 18:16 | behir.hu

„Hungarian Open Taekwondo And Para Taekwondo Championship” elnevezéssel nemzetközi taekwondo bajnokságot rendeztek a hétvégén. A szervező az Együtt a Taekwondoért Alapítvány és a Magyar Taekwondo Szövetség volt, a verseny helyszínét az UTE Jégcsarnoka biztosította.

A nemzetközi bajnokságon 16 ország több mint 500 versenyzője jelent meg és mérhette össze tudását és erejét - közölte a Békés Megyei Harcművész Szövetség a versenyt követően. A bajnokságon két fő irányvonal volt: a Poomsae (formagyakorlat) és a Kyorugi (küzdelem).

A megmérettetésen Békéscsabát a JALTE WT Taekwondo szakosztálya képviselte, ami a megye egyetlen WT TAEKWONDO (olimpiai) szakosztálya. Ezen a bajnokságon egy öt fős versenyzői és két fős bírói csapattal képviselte magát a klub. A szakosztály versenyzői közül mindenki ügyesen szerepelt és a lehető legjobb formáját hozta ebben a nagyon erős és színvonalas versenyen - értékelt a megyei szervezet.

Poomsae (formagyakorlat) versenyszámban az alábbi eredmények születtek:
Gyuricza Imre I. dan, Veterans 31+ (31-50), Male-A II. helyezett;
Erdei Sabire 7. kup, Veterans 31+ (31-50), Female-C II. helyezett;
Györgyi Dóra 9. kup, Juniors (15-17), Female-C II. helyezett;

Kyorugi (küzdelem) versenyszámban az alábbi eredmények születtek:
Fajzi Gergő 4 kup, Kadet „A” kategória -33 kg, II. helyezett;

A versenyzők felkészítését Gyuricza Imre I. dan mester és Lányi Réka Katalin III. dan mester vezette. 2 fő vett részt versenybíróként és vezették az egész napos küzdelmeket, hogy a versenyzők a tiszta „Fair Play” küzdelmek között versenyezhessenek a Taekwondo szabályai szerint, Dombi Dávid II. dan és Fajzi Dániel II. dan versenybírók.

A Békéscsabai WT Taekwondo sportolóinak felkészítéséért valamint az edzések vezetéséért Gyuricza Imre I. dan mester a WT szakosztály vezetőedzője felel. Az edzéseket és a felkészítéseket segítik Matusik Andrea III. dan, Lányi Réka Katalin III. dan Fajzi Dániel II. dan, Szedoglavits Györgyi I. dan mesterek.

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL