Békéscsabai tejüzem nyert el 260 millió forint támogatást

2022. január 28. 17:12 | Varga Diána

A támogató okiratot Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő adta át.

Az élelmiszeripari üzemek fejlesztésére kiírt pályázaton nyert támogatást egy békéscsabai tejipari vállalat. A Happy Tejtermék Kft. 260 millió forint támogatásban részesült. A cég a forrásból bővítette a gyártósorát, fuvarozó tehergépjárműveket szerzett be, és informatikai területen végez fejlesztéseket, amelyhez a támogatáson túl további 260 millió forintot használt fel.

Hazánk négyezer élelmiszeripari előállítójából csupán száz foglalkozik tejtermék előállítással, feldolgozással; a jövőben számukra is egyszerűbbé válik a pályázatok elnyerése – fogalmazott a pénteki okiratátadón az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Erdős Norbert nagyon fontosnak nevezte a magyar élelmiszeripar megerősítését. Erre a célra 750 milliárd forint áll rendelkezésre. Az államtitkár kiemelte, eddig 49 pályázatot hagytak jóvá.

– A vidékfejlesztési pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a tejtermékeket előállító cégek is tudjanak pályázni a vidékfejlesztési programban, ez egy nagy előrelépés az eddigiekhez képest. Sikeresek vagyunk, a magyar tej-export háromszorosára növekedett az utóbbi tíz évben és az előállítás is 80 százalékkal növekedett – fogalmazott a politikus. 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: már önmagában az érték, hogy két budapesti fiatal befektető Békéscsabán hozott létre egy ilyen vállalkozást, de külön kiemelte, hogy a vállalkozás a koronavírus-járvány ellenére is folytatni tudta tevékenységét.

Nagy Ferenc alpolgármester örömét fejezte ki a beruházás kapcsán, egyúttal megköszönte a kormányzati támogatást.

 

H.Sz., V.D.

További programok »

Gazdaság

25 százalék felett a hazai földgáztárolók töltöttsége

Április közepéhez képest 383 millió köbméterrel nőtt a betárolt földgázkészlet, így a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint május közepén 1,599 milliárd köbméter földgáz volt a hazai földalatti gáztárolókban, ami 25,27 százalékos töltöttséget jelent - tájékoztatta a hivatal hétfőn az MTI-t.
2022. május 23. 12:20
FEL