Békéscsabai fiatalok is szereztek jogosítványt a SuliMoped program segítségével

2021. augusztus 5. 06:45 | behir.hu

Három békéscsabai iskola diákjai kaptak lehetőséget az előző tanévben arra, hogy a „SuliMoped” program részeként tandíjmentesen AM kategóriás vezetői engedélyt szerezzenek.

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2013-ban indította el a „SuliMoped” programot. A kezdeményezés részeként 14. életévüket betöltött diákok szerezhetnek tandíjfizetés nélkül segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító AM kategóriás vezetői engedélyt – emlékeztet közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Békés megyében a 2020/2021-es tanévben három békéscsabai iskola, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és a Petőfi Utcai Általános Iskola tanulói közül összesen 36-an kaptak lehetőséget arra, hogy elvégezzék a tanfolyamot és mindannyian jó eredménnyel le is vizsgáztak, köszönhető a diákok szorgalmának és a képzést megszervező és lebonyolító Gyula TREND autósiskolának.

A program zárásaként augusztus 4-én a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon Hudák Pál r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes fogadta a vezetői engedélyt szerzett tanulókat. Gratulált nekik, majd munkatársaival felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a közlekedési szabályok betartása. A leglényegesebb tudnivalókat egy motoros rendőr foglalta össze. Elhangzott, hogy a közlekedésben való részvétel, a járművezetés felelősséggel jár. Aki szabálytalankodik, nemcsak saját magát, hanem közlekedő partnereit is veszélyezteti. Végezetül Hudák Pál r. ezredes megköszönte a Gyula TREND Autósiskola vezetőjének, Nyéki Zsoltnak a munkáját. Együtt adták át a legfeljebb 50 köbcentiméteres segédmotor-kerékpár, illetve mopedautó vezetésére feljogosító okmányokat és sok balesetmentesen megtett kilométert kívántak a diákoknak.

További programok »

FEL