Békéscsaba polgármesterének megvan a támogatottja az időközi választásra

2022. április 13. 12:52 | behir.hu

Szarvas Péter az időközi választás kitűzését követően arról tájékoztatott, hogy a jelenleg alpolgármesterként dolgozó Varga Tamást támogatja.

A Békéscsabai Helyi Választási Bizottság kedden tűzte ki Dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő halála miatt az időközi, önkormányzati képviselőválasztást a 4. számú egyéni választókerületben. A szavazás június 26.-án lesz. Arról, hogy pontosan melyik utca lakói érintettek, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nemsokkal azt követően hozta nyilvánosságra, kinek a támogatását javasolja, hogy a választási bizottság kitűzte a szavazás időpontját. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja: az érintett városrész önkormányzati képviselője, Dr. Ferenczi Attila háziorvosként és politikusként is sokat dolgozott, számtalan ember életét megérintette, ezért a sokakat megrendítő, korai halála nehezen pótolható űrt idézett elő.

"A városrészben lakók, és az egész város érdeke, hogy a választókerület érdekérvényesítése a jövőben lokálpatrióta szemléletű maradjon és ennek előkészítése gondos körültekintéssel valósuljon meg.

Indokolt elkerülni azt, hogy a választás kapcsán politikai torzsalkodás legyen. A torzsalkodás megelőzése érdekében javaslom Varga Tamás alpolgármestert képviselőjelöltnek, aki a városát szerető, fiatal, tisztességes szakember, integráló személyiség" – írta a városvezető.

A polgármester egyúttal felkérte a politikai szereplőket, jelölő szervezeteket, hogy mindenki támogassa Varga Tamás alpolgármestert, mert véleménye szerint ez biztosítaná a 4. számú választókerület élők érdekeinek legjobb képviseletét a jövőben.

További programok »

FEL