Békéscsaba önkormányzata árverésen értékesíti gyomaendrődi üdülőjét

2018. augusztus 29. 09:12 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata árverésen kívánja értékesíteni a következő ingatlanát: a Gyomaendrőd 1300/17 helyrajzi számú, természetben Gyomaendrőd, Kiss Lajos üdülőtelep 61. szám alatt található, üdülőépület, udvar megnevezésű ingatlan.

 

Helyrajzi szám: 1300/17,

Területe: 617 m2

 

Beépíthetőség: Az ingatlan kialakításai a helyi építészeti előírásoknak megfelelnek. A beépítés lehetséges feltételeiről a Gyomendrődi Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztály (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.) ad felvilágosítást.

 

Az ingatlan alakja, domborzati viszonyai, közműellátottság: Az ingatlan a gyomaendrődi srtandfürdő, és kemping területén található, jó közlekedési adottságú, a település úthálózatához jól illeszkedő környezetben. Közvetlen közelében hasonló adottságú ingatlanok, és a strand található. Buszmegálló mintegy 10 perc gyalogtávolságban található.

A földrészlet szabályos téglalap alakú, arányai a funkció szempontjából is jónak mondhatók, összközműves kapcsolattal rendelkezik.

A telken hozzávetőlegesen 30 m2 beton térburkolat és egy 6 m2-es faszerkezetes udvari tároló is készült.

A felépítmény földszint + tetőtér beépítéses, hagyományos építésmóddal, nyeregtetős lefedésű, délnyugati részén egy fedett, nyitott terasz található.

 

Egyéb feltételek: Az ingatlant megtekintett állapotban kell megvásárolni, az esetlegesen szükségessé váló munkák elvégzése az árverési vevő feladata és költsége. Az ingatlan birtokba adása 2018. október 1-jétől lehetséges. Az értékesítés során alkalmazásra kerülnek a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXXVI. törvény rendelkezései. Az értékesítés a hatályos áfa törvénynek megfelelően történik.

 

Helyi önkormányzat tulajdonában lévő 5 millió forint értéket meghaladó ingatlan értékesítése esetén a törvény alapján a Magyar Államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg, az elővásárlási jog gyakorlására jogosult szerv erről 35 napos jogvesztő határidőn belül nyilatkozhat.

 

Az ingatlan kikiáltási ára: bruttó 15.000.000,- Ft, azaz tizenötmillió forint, az általános forgalmi adóról szóló hatályos törvénynek megfelelően.

 

Aki az árverésen részt kíván venni, annak az árverés megkezdéséig a kikiáltási ár 10 %-át letétbe kell helyezni Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala pénztárába vagy átutalással az OTP 11733003-15345008 számú bankszámlára teljesíteni. Az árverésen a letéti összeg befizetését igazoló pénztárbizonylat bemutatásával vagy a pénzösszeg bankszámlára való megérkezése esetén lehet részt venni, amely összeg az árverés nyertese esetében foglalóként funkciónál. A befizetett vagy átutalt összeg annál, aki az árverésen a legmagasabb összeget ajánlja, beszámít a vételárba, aki az árverésen nem nyert, annak a letétbe helyezett pénz visszajár.

 

Az induló ártól lefelé licitálni nem lehet.

 

Az adásvételi szerződést az árverést követő 30 napon belül meg kell kötni. Az árverésen kialakult vételárat a nyertesnek az adásvételi szerződés aláírásától számított 40 napon belül egy összegben kell megfizetnie. Az árverés nyertesének a vételár teljes megfizetése napján az ingatlan birtokba adható.

Amennyiben a nyertes a szerződést ki nem menthető okból nem köti meg, úgy a letétbe helyezett összeg bánatpénznek minősül, azt az eladó visszafizetni nem köteles. A vételár késedelmes megfizetése esetén az eladó jogosult a szerződéstől egyoldalúan elállni, kárait megtéríteni a letétbe helyezett összegből.

Az árverés ideje: 2018. szeptember 18., de. 9 óra

Az árverés helye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (Békéscsaba, Szent István tér 7.) I. emelet III. tárgyaló

 

További felvilágosítással Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Stratégiai – Fejlesztési Osztálya szolgál a 06-66/523-800/3870-es telefonszámon.

 

További programok »

FEL