Békéscsaba járdafejlesztési programjának készültségi szintje

2022. február 6. 12:28 | behir

Békéscsabán nagyszabású járdahálózat-fejlesztési program zajlik, mutatjuk, hol tartanak a munkálatok.

A járdafejlesztési program I. ütemének lebonyolítása: 

 

A projekt II. ütemében 39 járda/járdaszakasz fejlesztése valósul meg. A közbeszerzési eljárás során nyertes kivitelezővel az II. ütem vállalkozási szerződéseit aláírták 2021. október 26-án, a munkaterület átadására 2021. november 5-én került sor. A kivitelezési munkák 2022 második negyedévben kezdődnek.

A projekt III. ütemében 56 járda/járdaszakasz fejlesztése valósul meg. A közbeszerzési eljárás során nyertes kivitelezővel az III. ütem 7-es, 11-es, és 12-es választókörzetre vonatkozó vállalkozási szerződéseket 2021. november 26-án aláírták, a munkaterület átadására 2021. december 6-án került sor. A kivitelezési munkák 2022 második negyedévben kezdődnek.

Megkezdődött a IV. ütem keretében megépülő 24 járda/járdaszakasz kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás előkészítése.

A projekt során a kivitelezési munkák folyamatosak lesznek, a tervezett végső befejezési határidő: 2022 év vége.

A kivitelező az érintett utcák lakóit a kivitelezési munka megkezdése előtt legalább két héttel korábban, írásban is tájékoztatja, megjelölve a helyi kapcsolattartójának az elérhetőségeit is. A vállalkozók a kivitelezés ütemezése során figyelembe fogják venni a technológiai, tárgyi, személyi és szervezési feltételeket.

A „Békéscsaba járdahálózatának fejlesztése” című projekt megvalósításával kapcsolatban folyamatosan tájékoztatják a lakosságot.

A munkavégzéssel kapcsolatos, bármilyen jellegű helyreállítási, illetve esetlegesen előforduló károkozást követő javítási munkákat a kivitelező elvégzi. A helyreállítások, javítások előkészítése, kivitelezése időt vesz igénybe, ezért kérjük a lakosság türelmét.

Kivitelező: HÓDÚT Kft., telefonszám: +36-66/452-352.

Projektmenedzsment szervezet: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10.,

Megyeri Sándor projektmenedzser. Telefonszám: +36-20/454-5693.

További programok »

Önkormányzati hírek

A zöldfelületek öntözése kiemelt feladat a nyári időszakban Békéscsabán is

A békéscsabai önkormányzat egész évben elkötelezett a város zöld felületeinek, fáinak gondozását illetően, azonban a nyári időszakban tapasztalható magas hőmérséklet miatt kialakuló szárazság nagy kihívás elé állítja a városi szakembereket is. Ezekben a hónapokban, különösen a harminc fok feletti hőmérséklettel járó napokban fontos, hogy a növényzet megfelelő vízellátást kapjon. Ezt leginkább szakszerű öntözéssel lehet megoldani.
2022. június 30. 15:00
FEL