Békéscsaba hazavár! – Szarvas Péter polgármester üzenete a ballagóknak

2024. május 3. 10:02 | behir.hu

Ma elkezdődnek a középiskolai ballagások, amelyek egy fejezet lezárását jelentik a végzősöknek. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere az alábbi sorokkal köszönti a ballagókat.

 

Kedves Ballagó Diákok!

A ballagási időszakhoz közeledve, szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak nektek, amiért az elmúlt években élettel töltöttétek meg Békéscsaba városát. A pezsgő mindennapjaitok által vált Békéscsaba igazi diákvárossá.

A ballagás az iskola, a család és a település ünnepe. Életetek egyik legmeghatározóbb élményeként fogtok visszagondolni arra a napra, amikor elköszöntök iskolátoktól, szüleitektől, barátaitoktól, és városotoktól, Békéscsabától. Az elmúlt években nemcsak tudást szereztetek iskolátokban, hanem értékes élményekkel és barátságokkal is gazdagodtatok. Itt forrott ki a személyiségetek. Megtapasztaltátok, milyen az igazi diákélet. Megtanultátok a közösségi életre való nyitottságot, az együttműködés, a barátság és a kitartás fontosságát. Együtt vonultatok iskolátokat képviselve a Csabai Garabonciás Napokon. Együtt szórakoztatok, ünnepeltetek és sportoltatok a diákrendezvényeken. Ez az idő, amit megtöltöttetek élményekkel, barátságokkal, veletek marad örökre.

A ballagás mérföldkő, egy új fejezet kezdete az életetekben. Az előttetek álló út izgalmas, néha kihívásokkal teli lesz. Használjátok fel az iskolában megszerzett tudást, az erőt és a bátorságot, hogy megvalósítsátok az álmaitokat és céljaitokat!

Életetek nagy, közös próbái, az érettségik és a szakmai vizsgák azonban még előttetek állnak. Kívánom, hogy sikeresen álljatok helyt a vizsgákon, akik továbbtanulni készülnek, azoknak sikeres felvételit kívánok! Szüleitekkel, tanáraitokkal együtt drukkolunk nektek!

Kívánok nektek minden jót az előttetek álló úton, sok sikert és boldogságot! Emlékezzetek: ti vagytok a jövőnk, nagyon büszkék vagyunk rátok, akármerre is visz az utatok! És ne feledjétek: Békéscsabán mindig otthon lesztek, Békéscsaba hazavár!

Útravalóul fogadjátok sok szeretettel Steve Jobs, amerikai feltaláló, üzletember gondolatait: „Az időtök véges, ne pocsékoljátok arra, hogy mások életét élitek. Ne bénítson meg titeket a dogma, hogy mások elvei szerint kell élnetek. Ne hagyjátok, hogy mások véleménye elnémítsa a hangotokat. És ami a legfontosabb: bátran kövessétek a szíveteket és a megérzéseiteket. Mert azok már tudják, kik is akartok lenni valójában. Minden egyéb másodlagos.”

Szarvas Péter

polgármester

További programok »

FEL