Békésben is visszaveszik az üzletekben a sérülésmentes karácsonyi ajándékokat

2018. december 28. 09:13 | Kovács Andrea

Bár nem törvényi kötelezettségük, az üzletek többsége vállalja a rossz méretű, duplán megvásárolt vagy egyszerűen csak nem szimpatikus termékek visszavételét. A ruházati boltokban általában cserélni vagy levásárolni lehet, a műszaki cikkeknél viszont akár vissza is fizetik a termék árát.

Békéscsaba belvárosi bevásárlóközpontjába már a karácsony utáni első munkanapon sokan betértek, hogy kicseréljék vagy visszaváltsák azokat az ajándékokat, amelyek mérete nem volt jó vagy éppen nincs szükség rájuk.

Kristóffy Anikó, az egyik ruházati üzlet vezetője elmondta: náluk január 6-ig lehet visszaváltani a termékeket. Amennyiben csak a méret nem jó, ki tudják cserélni a ruhákat, de ha nem tetszik, akkor ugyanabban az értékben vagy a különbözet megfizetése esetén drágább terméket is lehet vásárolni. Az üzletvezető hozzátette: a visszaváltáshoz a blokk és a vele együtt adott, úgynevezett etikett címke szükséges. Pénzt csak minőségi hiba esetén adnak vissza.

Az egyik legnagyobb műszaki áruházláncban nemcsak cserélni vagy levásárolni lehet a termékeket, de akár annak értékét is visszaadják. Szalacsi Zoltán brand manager tájékoztatása szerint január 31-ig mindenkitől visszavásárolják azokat a termékeket, amelyeket bontatlan csomagolásban, sérülésmentesen visznek vissza és a nyugta vagy a készpénzösszesítő is megvan hozzá. A vevőszolgálaton a terméket a vevő kérésének megfelelően cserélik, de le is vásárolhatja, ajándékkártyára válthatja, végső soron a vételárat is visszafizetik.

További programok »

Gazdaság

Mentőmellény a vállalkozásoknak: egyelőre nem fenyegeti felszámolás a cégeket

A cégek plusz haladékot kapnak tartozásaik rendezésére anélkül, hogy a felszámolás veszélye fenyegetné őket. A cégbíróság nem határozhat törvényességi felügyeleti eljárásban a vállalkozás megszüntetéséről. Felfüggesztik a kényszertörlési eljárásokat október 31-ig, sőt, a cégek ki is kerülhetnek az eljárás alól.
2020. június 2. 19:32
FEL